Google CUMPARA Fetele Oamenilor cu 5 Dolari, CE Face cu ele

Google CUMPARA Fetele Oamenilor cu 5 Dolari, CE Face cu ele

Google are o abordare complet diferita fata de cea a companiei Apple cand vine vorba despre implementarea unui sistem de recunoastere faciala in telefoanele sale, si multa lume e surprinsa. Mai exact, cei de la Google au trimis oameni pe strazile oraselor americane pentru a le cumpara fetele cu doar 5 dolari.

Google ofera gift card-uri de 5 dolari la Amazon sau Starbucks pentru cei care isi inregistreaza fetele in telefoane speciale, ele fiind folosite pentru sistemul sau de recunoastere faciala. Asta spun cei care abordeaza oamenii pe strada si le fac aceasta oferta, ei trebuind sa interactioneze cu telefoanele timp de 5 minute pentru ca harti ale fetelor sa fie inregistrate.

Google ar putea lansa un sistem de recunoastere faciala in Google Pixel 4, si e posibil ca fetele cumparate cu doar 5 dolari pe strada sa fie folosite pentru a antrena sistemul. Abordarea avuta de catre cei de la Google este una neobisnuita, mai ales ca plateste atat de putin pentru a inregistra fetele utilizatorilor.

Iata ce spune un fost inginer al Google : “Stăteam în parc într-o zi însorită, bucurându-mă de vreme și văd câțiva băieți care se plimbau în apropierea oamenilor cu telefoane, ca si cum ar face un studiu. În cele din urmă, unul dintre ei își face drumul spre mine și a spus : “Bună, lucrez pentru Google și colectăm date pentru a îmbunătăți noua generație de recunoaștere facială pentru deblocarea telefoanelor”. Mi-a oferit un gift card de 5 dolari pentru Amazon sau Starbucks în schimbul a 5 minute de interacțiune cu telefonul.”

Voi v-ati vinde fata pentru doar 5 dolari ?

2 COMENTARII

  1. @Zaone
    Noi am plătit deja peste 2.000$ în doi ani (iPhone X + iPhone XS Max) ca să avem fața luată, nu ne-a dat nimeni bani pentru asta. :)))