Apple are o rezerva financiara de peste 66 miliarde de dolari

In timpul conferintei pentru prezentarea rezultatelor financiare ce a avut loc la mijlocul acestei saptamani Tim Cook a anuntat ca Apple are peste 66 miliarde de dolari adunati in conturile proprii. Vorbim aici despre bani care pot fi accesati oricand, despre bani care stau si aduna dobanda, despre o suma de bani care ar putea finanta Romania pentru vreo jumatate de an. In comparatie Google are doar 37 de miliarde de dolari adunati in conturile proprii insa Google a achizitionat destul de multe companii in ultima vreme.

“In its latest earnings report on Wednesday, Apple recorded cash and cash equivalents of $65.8 billion, adding to the prior quarter by about $6 billion. The sum easily trumps Apple’s peers. Google, which boasts the second-largest cash pile, reported $36.7 billion in cash last week, less than half of Apple’s war chest [sic],” Evelyn M. Rusli reports for The New York Times.

Avand in vedere enorma suma de bani pe care Apple o are disponibila, oare ce va cumpara compania in viitorul apropiat? E foarte posibil sa nu cumpere absolut nimic sau e foarte posibil sa cumpere Netflix ori Foursquare. Apple aduna foarte multi bani pentru ceva, nimeni nu stie pentru ce insa in momentul de fata ar putea cumpara aproape orice companie de pe planeta cu banii pe care ii are. Steve Jobs pregateste probabil “the next big thing” si sper sa il vedem cat mai curand.