WhatsApp: ATENTIONARE MARE, Anunt de ULTIMA ORA

WhatsApp este in centrul unei atentionari de ultima ora care are o importanta foarte mare, iata ce mesaj a venit pentru toti utilizatorii din intreaga lume.

WhatsApp atentionare

WhatsApp este in centrul unei atentionari foarte importante care vizeaza utilizatorii din intreaga lume, si nu vorbim despre blocarea pe unele modele vechi de telefoane, ci despre altceva mult mai important. Creatorul aplicatiei Telegram acuza compania WhatsApp ca a lasat in mod intentionat brese de securitate in aplicatia sa de mesagerie, acestea putand fi exploatate de catre oricine doreste sa obtina acces neautorizat la datele oamenilor.

WhatsApp, conform lui Pavel Durov, afirmatiile companiei privind faptul ca se cripteaza conversatiile oamenilor la trimitere si primire nu sunt chiar atat de exacte, deoarece e nevoie si de alte protectii pentru aplicatie. El spune ca WhatsApp a lasat anumite brese de securitate in mod intentionat in aplicatia sa pentru a le permite agentiilor de informatii ale diverselor state, in principal SUA, sa poata intercepta, sau extrage, datele oamenilor.

WhatsApp: ATENTIONARE MARE, Anunt de ULTIMA ORA

WhatsApp ar fi fost obligata de tari ca Iran si Rusia sa aiba asemenea portite de acces in software-ul sau astfel incat structurile lor de informatii sa-i poata spiona pe cetateni, sau la nevoie sa extraga date din conturile acestora. Telegram ar fi fost abordata de catre aceleasi institutii ale statelor pentru a face fix acelasi lucru, doar ca a refuzat, insa WhatsApp a acceptat sa faca fix ce vor guvernele pentru nu avea platforma interzisa in tarile in care Telegram e interzisa, adica Iran, sau Rusia.

“WhatsApp folosește cuvintele „criptare end-to-end” ca o anumită incantare magică, care singură ar trebui să facă automat toate comunicațiile sigure. Cu toate acestea, această tehnologie nu este un glonț de argint care vă poate garanta intimitate absolută de la sine. Telegram este interzis în unele țări în care WhatsApp nu are probleme cu autoritățile, cel mai suspect în Rusia și Iran.”

WhatsApp este acuzata de catre fondatorul Telegram pentru lucruri pe care, din pacate, nici platforma sa nu le face, ea necriptand conversatiile pe care le poarta oamenii, dar totusi ofera un nivel de securitate superior. Mai mult decat atat, Telegram a intrat intr-un conflict direct cu Rusia dupa ce a refuzat sa coopereze cu autoritatile si sa le furnizeze date, in timp ce WhatsApp face tot ceea ce i se cere pentru a putea functiona fara probleme oriunde pe glob.

WhatsApp nu este o aplicatie sigura, iar hack-ul care l-a avut in centru pe Jeff Bezos, fondator al Amazon, este o noua dovada a faptului ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple precum par la o prima vedere.