Celeste sau cum sa iti bati joc de posesorii de iPhone/iPod Touch

Apple e o companie care simte nevoia sa controleze tot, inclusiv modul in care utilizatorii trimit fisiere de pe propriul terminal catre altele astfel ca Bluetooth-ul iDevice-urilor noastre poate fi folosit doar pentru a conecta accesorii. Acum aproape 2 ani un dezvoltator s-a gandit ca ar fi bine sa extinda functionalitatea bluetooth-ului si a inventat iBluetooth, o aplicatie care ne permitea sa trimitem orice prin Bluetooth catre orice telefon. Desigur ca proiectul a fost intre timp abandonat si aplicatia a incetat sa mai fie compatibila cu iDevice-urile care aveau iOS 4.x.

Acum 2 luni a luat nastere Celeste, o alta aplicatie care promitea exact aceeasi functionalitate doar ca mai buna. Toata lumea a asteptat-o, a cerut-o, a cumparat-o insa in final aplicatia s-a dovedit a fi mai mult decat inutila pentru utilizatori. M-am jucat putin cu ea la lansare, nu a functionat deloc asa ca am abandonat-o. De indata ce ea a devenit compatibila cu iOS 4.3.3 am instalat-o iar insa am constata ca e la fel de proasta si nu functioneaza absolut deloc, ba mai mult cauzeaza si erori in iOS. Nu am putut sa trimit fisiere pe : un MacBook, un alt iPhone, un smartphone LG si un Nokia N8. Ce-i drept la N8 am inceput transferul, a mers pana la 95% cand a murit de tot. Totusi faptul ca nu poti trimite nimic e doar o parte din problema deoarece Celeste nu e capabila nici sa recunoasca dispozitivele dupa numele lor dar nici sa permita conectarea la ele.

Celeste s-a dovedit a fi o gluma foarte scumpa pe care dezvoltatorii ei incearca sa o uite prin ignorarea tuturor persoanelor care isi cer banii inapoi. Ma intreb oare ce credibilitate vor avea altii in viitor?