DACIA Duster: Model SPECIAL de care Renault are Nevoie Acum

DACIA Duster este cel mai popular model de SUV vandut de catre DACIA, insa e nevoie de acest model special, iata si de ce Renault ar putea suferi fara el.

DACIA Duster chinezi

DACIA Duster este in momentul de fata unul dintre cele mai ieftine SUV-uri, dar si unul dintre cele mai populare, desigur multumita pretului foarte bun pe care-l are, insa pozitia sa pe piata ar putea fi serios amenintata. Se pare ca cei de la Renault se cam tem de masinile electrice ieftine care vin din Asia, acestea fiind aduse in Europa la preturi foarte mici, chiar daca masinile in sine nu sunt impresionante, iar Spring ar putea fi insuficienta pentru a le tine piept, in timp ce un DACIA Duster ar putea fi mai util.

DACIA Duster nu are deocamdata anuntata lansarea unei versiuni electrice de catre producatorul roman, chiar si versiunea hibrid fiind deocamdata destul de departe de lansare. In ciuda acestui lucru, avand in vedere temerile celor de la Renault ca Geely, BYD, sau SAIC i-ar putea afecta serios lansarea DACIA Spring, poata ca pe viitor n-ar strica daca ar fi luata serios in calcul si lansarea unei versiuni electrice a DACIA Duster pentru clientii din toata Europa.

DACIA Duster: Model SPECIAL de care Renault are Nevoie Acum

DACIA Duster nu este cea mai ieftina masina pe care o vinde DACIA, insa chiar daca e un SUV, si costa destul de mult peste 10.000 de euro, are vanzari impresionante, fiind chiar peste Logan, sau Sandero in unele tari. DACIA Spring e tot un fel de SUV electric, doar ca in comparatie cu DACIA Duster e un fel de “mini SUV”, insa intentia producatorului roman de a merge pe calea SUV-urilor pe linia electrica e cat se poate de clara, pentru ca putea sa inceapa direct cu Logan.

DACIA Duster nu va putea avea o versiune electrica facuta atat de usor, iar asta pentru ca DACIA Spring e o clona a Renault KZ-E, deci e nevoie de niste investitii pentru a face un SUV 100% electric. Daca Renault va fi dispusa sa investeasca in “electrificarea” DACIA Duster, sau nu, ramane de vazut, insa daca vanzarile Spring vor dezamagi, atunci nu prea va mai avea vreo alta solutie decat sa se gandeasca si la o versiune electrica a masinilor populare.

DACIA Duster va avea o versiune facelift lansata in 2021/2022, iar o versiune hibrid e asteptata pana in 2025, dar e posibil ca pandemia de Coronavirus sa schimbe planurile producatorului francez.