WhatsApp: ATENTIE, Problema foarte SERIOASA pentru Oameni

WhatsApp are o problema extrem de serioasa dezvaluita astazi, ea avand potential de a afecta sute de milioane de oameni, iata de ce trebuie sa te protejezi.

WhatsApp vama

WhatsApp este in centrul unui nou scandal in aceasta perioada dupa ce a fost facuta o noua atentionare extrem de importanta care se aplica pentru sute de milioane de oameni, desi ea vine de la autoritatile unei tari. Mai exact, autoritatile din Fiji au emis o alerta pentru cetateni dupa ce o parte dintre ei au fost pacaliti de catre hackeri sa le trimita nu mai putin de 31.000 de dolari inainte ca schema de fraudare prin WhatsApp sa fie oprita.

WhatsApp era folosita de catre persoane necunoscute pentru a le spune oamenilor ca au pachete blocate in vama, si ca trebuie sa plateasca o anumita taxa pentru ca ele sa fie eliberate de catre autoritati. Diverse conturi bancare erau furnizate oamenilor pentru a face acest lucru, insa desigur ca acele conturi nu erau ale autoritatilor, ci ale persoanelor care trimiteau mesajele inselatoare prin WhatsApp, dar oamenii tot au fost pacaliti.

WhatsApp: ATENTIE, Problema foarte SERIOASA pentru Oameni

WhatsApp poate fi folosita in acest mod pentru a pacali oamenii din unele tari sa trimita bani catre necunoscuti in baza unor mesaje care par sa vina de la autoritati, insa in Romania lucruri similare pot fi facute in moduri mult mai simple. Avand in vedere ca aici autoritatile nu contateaza pe cineva prin WhatsApp, campaniile cu inselaciuni pot fi facute in numele unor mari companii, sau a unor vedete, sau strangeri de donatii, totul gandit pentru a pacali cat mai usor oamenii.

WhatsApp este folosita de foarte multa vreme de catre diversi hackeri pentru a fura sume considerabile de bani de la oameni, iar pana acum au existat multe campanii de acest gen care au avut succes, pentru hackeri. Problema este ca multe persoane pot fi pacalite foarte usor prin metode de acest gen, iar WhatsApp a devenit o platforma prin care se fac foarte usor lucrurile de acest gen, astfel ca trebuie sa fiti foarte vigilenti.

WhatsApp nu este folosita doar pentru a raspandi extrem de multe informatii false cu privire la Coronavirus, ci si pentru a fi furati banii oamenilor in masa, lucru care desigur ca e foarte dificil de oprit, din pacate.