Guvernul Romaniei: redeschiderea restaurantelor decisa saptamana aceasta

Guvernul Romaniei restaurante

Guvernul Romaniei urmeaza sa ia o decizie cu privire la redeschiderea restaurantelor chiar saptamana aceasta, dupa o analiza facuta de catre specialistii in sanatate publica, iar daca se va aproba masura, ea va intra in vigoare, cel mai probabil, incepand cu data de 1 septembrie.

Guvernul Romaniei vrea sa redeschida restaurantele pentru ca se termina vremea calda in tara noastra, iar terasele nu vor mai putea ramane deschise la fel de mult peste tot, astfel ca se va reveni la mersul in restaurante, cu masuri de protectie recomandate, dar ramane de vazut cine le va respecta.

“Dezbatem in cursul acestei saptamani. Am solicitat punctul de vedere al specialistilor din Grupul de Suport Tehnico Stiintific si alti specialisti sa vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandari. Intentia mea este ca in cursul acestei saptamani sa luam o decizie. Cu atat mai mult cu cat se va termina sezonul estival si va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, de exemplu, sa poata sa serveasca masa pe terasa.”

Interviu acordat de premierul Ludovic Orban la emisiunea „Jurnalul de seară”, difuzată de Digi 24 #LudovicOrban #JurnaluldeSeara #Digi24

Interviu acordat de premierul Ludovic Orban la emisiunea „Jurnalul de seară”, difuzată de Digi 24#LudovicOrban #JurnaluldeSeara #Digi24

Publicată de Guvernul României pe Luni, 24 august 2020