LUNA: Oamenii de Stiinta ULUITI de Noua Descoperire MAJORA

LUNA i-a uluit din nou pe oamenii de stiinta, care au facut o descoperite foarte importanta pentru omenire, iata ce au observat pe satelitul Pamantului.

LUNA indieni

LUNA i-a uluit din nou pe oamenii de stiinta care au facut o descoperire majora cu privire la satelitul natural al Pamantului, acestia reusind sa faca majora observatie dupa aproape un an de zile de monitorizare a corpului cosmic. Vorbim despre o descoperire facuta de catre oamenii de stiinta din India, acestia analizand datele furnizate de catre nava spatiala Chandrayaan 2, care orbiteaza luna de vrenu an de zile, ei gasind ceea ce cred ca ar fi un crater cu apa.

LUNA a avut 4 milioane de kilometri de suprafata fotografiati de catre nava spatiala a indienilor, iar in urma colectarii unui numar atat de mare de date, acestia au descoperit craterele despre care cred ca ar ascunde apa. Descoperirea este una importanta pentru ca apa este esentiala pentru viitoarele misiuni care vor duce astronauti pe luna in vederea stabilirii unei baze permanente care sa fie folosita pentru misiuni care vor duce oamenii catre marte.

LUNA: Oamenii de Stiinta ULUITI de Noua Descoperire MAJORA

LUNA indieni crater apa

LUNA a mai avut descoperite zone cu apa inghetata si de catre cei de la NASA, deci tot ceea ce vedem acum de la indieni nu este o premiera, dar vorbim totusi despre o descoperire foarte importanta pe care ei o fac, si care ar putea fi de mare ajutor. Daca exista intr-adevar apa si acolo, iar ea ar putea fi exploatata in vreun fel de catre cercetatori, atunci exista sanse foarte mari ca in viitorul nu foarte indepartat sa poata fi facute si primele baze pe luna.

LUNA are doar apa inghetata pe suprafata sa, iar asta pentru ca si temperaturile de acolo sunt cu mult sub limita de inghet, insa chiar si asa, cercetatorii spera sa descopere cat mai multe zone din care ea ar putea fi refolosita pentru misiunile umane. Desigur ca aceasta nu este o misiune foarte usoara, mai ales ca pe luna trebuie transportate si foarte multe echipamente care sa permita tot acest proces, astfel ca ramane de vazut ce se va intampla in viitor.

LUNA este in continuare monitorizata cu foarte mare atentie de catre oamenii de stiinta, astfel ca ramane doar sa vedem ce anume vor mai descoperi ei in baza analizelor facute multumita navelor spatiale.