Cum sa activezi iOS 5 fara a fi inregistrat ca developer

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X6njwK3HeMU[/youtube]

Cei de la Gizmodo au descoperit o tehnica foarte ciudata de a activa un terminal caruia i s-a facut update la iOS 5 dar nu are inregistrat UDID-ul in contul unui developer. Metoda este foarte complicata insa se pare ca functioneaza deaorece baietii de la Gizmodo sunt foarte seriosi in ceea ce o priveste. Pasii de mai jos trebuie urmati cu foarte mare atentie pentru a fi siguri ca dupa instalare activarea terminalului vostru se va face fara nici un fel de probleme. Metoda a fost descoperita de un tanar care se pare ca are mult timp la dispozitie insa a reusit sa descopere o metoda foarte utila care le da multora posibilitatea de a instala iOS 5 fara a plati nimic. Procesul de mai jos va functiona doar pe iPhone.

Intai trebuie sa descarcati iOS 5 de pe internet, preferabil din contul vostru de developer, apoi sa il instalati folosind metoda shift + Check for update din iTunes. Dupa ce terminati instalarea urmati cu mare atentie pasii de mai jos.

1. Apasati de 3 ori butonul Home pentru a deschide meniul Voice Over.

2. Apasati de 3 ori din nou pe butonul Home si va apare un meniu din care selectati Emergency Call.

3. Dupa ce apasati pe butonul Emergency Call vi se va deschide fereastra in care aveti apelul pornit. Acum faceti un swype cu 3 degete in jos si veti deschide Notifications Center.

4. Din Notifications Center deschideti aplicatia Weather.

5. Apasati butonul Home, iesiti din aplicatia Weather si gata, puteti folosi iOS 5.

Dupa ce intrati in sistem inchideti Voice Over si veti putea folosi absolut totul din iOS 5 fara probleme. Ideea este sa aveti un terminal factory unlocked/codat in reteaua folosita de voi altfel procesul de mai sus nu va functiona absolut deloc. Am incercat metoda, nu am reusit sa fac swype-ul deci nu pot sa va confirm daca functioneaza sau nu. Gizmodo trateaza serios problema, la mine nu a functionat.

UPDATE: Activarea prin aceasta metoda duce la imposibilitatea de a folosi functia de telefonie a iPhone-ului vostru!

UPDATE 2: Metoda functioneaza si pe iPod Touch, teoretic ar trebui sa mearga si pe iPad.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=D50MRPy8T5E[/youtube]