iOS 5 software update – ce este si cum functioneaza

Una dintre functiile surprinzatoare implementate de Apple in iOS 5 are legatura cu actualizarea sistemului de operare direct din terminalele noastre. OTA sau over-the-air este prescurtarea pentru optiunea de a instala un update pentru iOS direct in terminalul nostru fara a folosi calculatorul si programul iTunes. Probabil unii dintre voi se gandesc acum ca vor fi nevoiti sa descarce firmware-uri de cateva sute de MB in propriile terminale, firmware-uri care mai apoi se vor instala singure si dupa resetarea dispozitivului vom vedea toate noutatile.

Ei bine lucrurile nu vor sta absolut deloc asa pentru ca Apple va implementa ceea ce inseamna “delta update”. Un delta update pentru iOS reprezinta un update care contine doar fisierele din iOS ce au fost modificate de Apple. In iOS 5 prin functia software update vom descarca doar fisierele din iOS ce au fost modificate, fisiere care probabil ocupa doar cateva zeci de MB si care probabil se vor instala foarte simplu si usor. Update-urile delta scutesc utilizatorii de descarcarea a sute de MB inutili pe propriile terminale si ne vor ajuta sa aplicam mult mai rapid schimbarile pe care Apple le-a implementat in noua versiune a iOS.

In concluzie iOS 5 va fi actualizat in telefon prin instalarea unui delta update de dimensiuni mici in care sunt doar fisierele modificate iar pe calculator prin iTunes vom putea instala firmware-urile in versiunea lor originala.