Update-uri OTA, Wallpaper-uri si iMessage in iOS 5 beta 2

Dacat ati avut iOS 5 beta 1 instalat in terminalul vostru atunci cu siguranta ati observat ca meniul pentru update-urile OTA nu va recunostea conexiunea Wi-Fi. Problema era de la modul in care functiona iOS 5, mai exact Apple nu a configurat corect optiunea pentru update-urile OTA din iOS 5 si era imposibil de instalat iOS 5 beta 2, de exemplu. In iOS 5 beta 2 Apple a rezolvat aceasta problema si la accesarea acelui meniu se face o interogare a serverelor Apple pentru a se stabili daca exista sau nu un update disponibil. Daca update-ul exista atunci el va fi automat descarcat si instalat, insa in versiune delta, adica vor fi descarcate numai fisierele modificate din iOS.

In iOS 5 beta 1 nu afisa pentru anumite persoane wallpaper-urile din sistem, in locul lor fiind afisat un chenar alb care nu oferea acces spre nimic. In iOS 5 beta 2 wallpaper-urile au fost reintroduse de catre Apple in excat acelasi format ca si pana acum iar activarea lor se face in exact acelasi mod ca si pana acum. Probabil in versiunea finala a iOS 5 vom vedea cateva wallpaper-uri noi insa pana atunci ne multumimt cu cele pe care le avem deja.

Ultima noutate are legatura cu serviciul iMessage care din pacate nu functioneaza intre terminale care au iOS 5 beta 1 si iOS 5 beta 2. Apple a facut unele modificari in serviciile care controleaza iMessage si din pacate trebuie sa veti iOS 5 beta 2 instalat pentru a le folosi.