Guvernul Romaniei: Noi restrictii anuntate pentru toti cetatenii romani

Guvernul Romaniei restrictii cetatenii romani

Guvernul Romaniei, prin primul-ministru, va impune o noua serie de restrictii in Romania incepand din perioada urmatoare, cea mai importanta dintre ele fiind obligativitatea de a purta masca de protectie peste tot in judetele in care rata de incidenta depaseste 1.5 la 1000 de locuitori, in loc de 3 la 1000 de locuitori.

Guvernul Romaniei impune noi controale la mijloacele de transport in comun inter si intrajudetene pentru ca nu s-ar respecta masurile de protectie, iar separat de asta se discuta despre intezicerea deplasarilor intre orele 22:00 si 06:00, inclusiv inchiderea parcurilor intre aceleasi ore.

Guvernul Romaniei discuta deasemenea cu marile companii pentru a le permite angajatilor sa munceasca de acasa, sau sa vina la ore diferite la locurile de munca, totul in ideea de a nu aglomera mijloacele de transport public in comun, o sursa principala de infectare, conform unor experti.

Guvernul Romaniei ia aceste masuri pentru ca la doua saptamani de la introducerea carantinei, si a unor masuri mai dure, in anumite zone, pandemia de Coronavirus se raspandeste cu si mai multa putere, astfel ca e nevoie de masuri si mai serioase pentru a-i limita raspandirea.

Guvernul Romaniei a anuntat si alte masuri care au fost impuse in Bucuresti prin CMSU.