Guvernul Romaniei: Cate sute de mii de doze de vaccin impotriva Coronavirus ajung in Romania saptamanal

Guvernul Romaniei doze vaccin coronavirus saptamanal

Guvernul Romaniei a pregatit in detaliu tot ceea ce tine de vaccinarea populatiei din Romania impotriva Coronavirus, astfel ca astazi aflam si ca in fiecare saptamana in tara noatra vor ajunge intre 140.000 si 150.000 de doze de vaccin pentru utilizare.

Guvernul Romaniei a primit deja primele 10.000 de doze de vaccin impotriva Coronavirus, iar maine urmeaza sa inceapa campania de vaccinare, live, insa ramane de vazut cate cadre medicale se vor si vaccina in total in tara noastra de maine.

“Premierul Florin Cîțu: Campania de vaccinare începe în acelaşi timp în Europa. S-a muncit foarte mult şi am reuşit să avem totul pus la punct ca să începem campania de vaccinare în România în aceaşi zi ca în toată Europa.

Este un moment important, îl aşteptăm de un an de zile, iar apariţia vaccinului, livrarea şi distribuirea într-un timp record va ajuta la limitarea şi la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă. Primul vaccin se va face mâine. Acum am primit primele 10.000 de doze, iar, săptămânal, vom primi în jur de 140.000 de doze.

România va vea în jur de 10 milioane, am făcut un contract pe 10 milioane de doze de vaccin şi, aşa cum am văzut că au mers lucrurile până acum, sunt sigur că vom avea o derulare a campaniei foarte bine pusă la punct. Vaccinarea în România este gratuită, este voluntară, nu este obligatorie, și nu este condiționată.

În ceea ce priveşte informaţiile care trebuie să ajungă la populaţie, Ordonanţa 63 o să fie completată, pentru a continua şi campania de informare în mass-media referitoare la vaccinare. Mulţumesc mult, le mulţumesc tuturor celor care au muncit, a fost un efort enorm, dar rezultatele sunt foarte bune. Felicitări!”