Ministerul Sanatatii: Vaccinul Moderna incepe sa fie folosit si in Romania

Ministerul Sanatatii vaccin moderna romania

Ministerul Sanatatii ii anunta pe romanii din toata tara ca vaccinarea impotriva Coronavirus cu serul dezvoltat de catre Moderna urmeaza sa inceapa din data de 4 februarie, insa doar pentru aproape 2 saptamani pentru ca exista putine doze receptionate.

“Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19:

Din 4 februarie, până pe 16 februarie, în toate centrele se va efectua vaccinarea cu vaccinul de la Moderna. Până pe 2 februarie au fost recepționate de către România 36.000 de doze de la compania Moderna, care se adaugă celor 948.149 de doze recepționate până astăzi de la BioNTech Pfizer.

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca. Este al treilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului, care urmează să intre în portofoliul fiecărui stat membru, pentru a fi utilizat în campania de vaccinare. România va primi 1,3 milioane de doze de vaccin dezvoltat de AstraZeneca.

Sunt prevăzute 180 de centre de vaccinare noi, care vor fi deschise în ideea de a utiliza și distribui vaccinul de la AstraZeneca, așa încât, în funcție de decizia privind persoanele eligibile pentru acest tip de vaccin, se vor deschide noi sloturi de programare la nivel național.
România este pe locul 4 în ceea ce privește numărul dozelor administrate, cu un nivel de acoperire de 3,75%, față de o medie a Uniunii Europene de circa 2,95%.”