Cum ai fost convins sa faci jailbreak pentru prima oara?

Astazi MuscleNerd a publicat un link catre un articol in care jailbreakerii si cei care produc solutii de jailbreak sunt prezentati ca fiind raul din interiorul comunitatii internationale a utilizatorilor de iPhone. Acolo Apple este prezentata ca fiind compania care lupta pentru libertate si “bine” pe pamant iar jailbreakerii sunt cei care zadarnicesc aceste eforturi desi ei reprezinta doar 1%?! din totalul utilizatorilor de iPhone. Adevarul este ca 10% dintre cei care detin un iDevice fac jailbreak si procentul este indeajuns de mare pentru a fi luat in seama iar daca ne gandim ca Apple a imprumutat functii de la jailbreakeri atunci este destul de clar ca aceasta comunitate conteaza si isi aduce aportul in dezvoltarea si vanzarea produselor Apple.

In acel articol am citit cu uimire un pasaj in care se spune mai intai ca jailbreakerii forteaza alti utilizatori sa faca jailbreak pentru ca mai apoi sa se specifice ca de fapt jailbreakerii se roaga de utilizatori sa ii lasa sa le faca jailbreak : “jailbreakers” have spent years twisting the arms of every iPhone user they come into contact, begging to be allowed to hack those users. Acel articol pare a fi unul platit de Apple desi imi vine greu sa cred insa oricum ideea principala este de a “saruta” tot ceea ce are Apple mai de pret si de a arunca cu “gunoi” in jailbreakeri.

Eu unul nu am obligat pe nimeni sa faca jailbreak vreodata si nici macar nu m-am rugat de cineva sa ma lase sa faca jailbreak insa nu aici vroiam sa ajung. De la acel paragraf m-am gandit la momentul in care am facut primul jailbreak unui iPhone 3G cu iOS 2.2 si QuickPwn. Imi amintesc, ca am stat vreo 3 ore si am instalat iOS-ul de vreo 2 ori la cat de nepriceput eram insa intr-un final am reusit sa fac jailbreak. Atunci nu stiam prea multe despre jailbreak dar in principal doream sa pot customiza dispozitivul, sa instalez tweak-uri si nici macar nu stiam ca exista Installous sau alte aplicatii asemanatoare. Pe mine nu m-a convins nimeni sa fac jailbreak, am facut stiind ca este singura modalitate de a imi putea controla terminalul asa cum doresc eu.

Pe voi ce v-a convins sa faceti jailbreak pentru prima oara? Eventual ce v-a convins sa nu faceti jailbreak deloc?