ING Bank: Mesaje Oficiale, ce TREBUIE sa Stie Toti Clientii

ING Bank masuri

ING Bank are pentru toti clientii sai din Romania o serie de mesaje oficiale care ar trebui sa fie in atentia tuturor oamenilor pentru ca ele incearca sa ii ajute pe oamni sa se protejeze mai bine in fata atacurilor de tip phishing. Cei de la ING Bank au clientii vizati de atacuri de tip phishing de cateva luni deja, iar intensitatea acestora pare sa fie in crestere in ultima perioada, poate si pentru ca unele dintre ele au avut succes pana in momentul de fata in tara.

ING Bank incearca de ceva vreme deja sa ii ajute pe clientii sai din toata tara sa se protejeze impotriva acestor atacuri, mai ales ca in cazul unora pot fi furati si bani care nu mai pot fi recuperati, din pacate. Cei de la ING Bank au pe pagina cu starea serviciilor online un mesaj permanent de cateva luni care ii alerteaza pe oameni in legatura cu faptul ca atacuri de tip phishing sunt in plina desfasurare si ca oricare dintre clientii sai romani pot fi vizati de ele.

ING Bank: Mesaje Oficiale, ce TREBUIE sa Stie Toti Clientii

ING Bank nu are doar alerte pentru clienti, ci si recomandari, iar una dintre ele vizeaza situatia in care ati cedat datele cardului vostru in cadrul unui atac de tip phishing in capcana caruia ati cazut. ING Bank spune ca trebuie sa blocati imediat cardul direct in aplicatia Homebank, sau apeland la serviciul pentru relatii cu clientii, iar asta pentru a nu avea banii furati de catre hackeri prin diverse achizitii facute online, si pentru care nu mai puteti recupera ceva.

ING Bank recomanda deasemenea ca in cazul in care am devenit victima unui asemenea atac, sa ne schimbam parolele pentru aplicatiile si conturile online, dar de pe un dispozitiv diferit fata de cel de pe care am cedat datele. Dupa ce schimbam parolele e important sa curatam dispozitivele de orice fel de posibili virusi, sau malware, astfel incat sa nu avem furate inclusiv parolele noi, iar dupa aia sa pierdem si banii care ne-au mai ramas in conturi.

ING Bank recomanda in final depunerea unei plangeri la politie pentru ca in cazul in care sunt furati bani, acea plangere e necesara pentru a ii putea recupera de la banca, daca acest lucru va fi posibil.