Prima declaratie oficiala a companiei Samsung privind interzicerea vanzarilor de tablete Galaxy Tab 10.1

       Ieri va spuneam ca Apple a reusit sa blocheze vanzarile tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 in Europa, o decizie care a dat nastere la numeroase controverse. Decizia de interzicere a vanzarilor tabletei a fost luata de o curte regionala din Dusseldorf, Germania, care conform celor de la Samsung a judecat fara a vedea si apararile companiei asiatice. Pana la data in care Samsung va face apel sau recurs la aceasta decizie, ea ramane valabila si aplicabila iar directorul de PR al Samsung a dat urmatoarea declaratie oficiala privind situatia din UE :

Samsung is disappointed with the court’s decision and we intend to act immediately to defend our intellectual property rights through the ongoing legal proceedings in Germany and will continue to actively defend these rights throughout the world. The request for injunction was filed with no notice to Samsung, and the order was issued without any hearing or presentation of evidence from Samsung. We will take all necessary measures to ensure Samsung’s innovative mobile communications devices are available to customers in Europe and around the world. This decision by the court in Germany in no way influences other legal proceedings filed with the courts in Europe and elsewhere.

      Practic Samsung a fost luata prin surprindere de aceasta decizie a curtii din Germania si acum incearca sa isi linisteasca, clientii desi tableta nu poate fi vanduta in 99% dintre tarile din UE, exceptie facand Olanda. Unii au acuzat-o pe Apple ca actioneaza in acest mod din cauza succesului tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 insa trebuie sa revenim cu picioarele pe pamant. Apple a dat in judecata Samsung pentru ca aceasta companie asiatica a copiat fara rusine elemende de design ale iOS si ale iDevice-urilor iar vanzarile tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 nu vor reusi vreodata sa le ajunga pe cele ale tabletei iPad, nici nu vorbim de iPad 2.

       Aceasta decizie a curtii europene ar putea avea un ecou si pe continentele in care Apple are procese intentate impotriva Samsung deci este posibil sa asistam la decizii similare in viitorul apropiat.

 UPDATE: Iata si documentul in baza caruia a fost luata decizia.

10-08-04 Apple Motion for EU-Wide Prel Inj Galaxy Tab 10.1