Marius Budai: Masurile IMPORTANTE Decise cu Banca Mondiala pentru Romania

Marius Budai Masurile IMPORTANTE Decise Banca Mondiala Romania

Marius Budai anunta o serie de masuri foarte importante, care sunt decise cu Banca Mondiala pentru Romania, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor oamenilor ceea ce se face in materie de reforma a pensiilor, informatiile cu privire la ele urmand a fi digitizate, pentru ca procesul sa decurga mult mai usor.

Marius Budai explica in mod oficial mai jos ce inseamna derularea acestui proces cu Banca Mondiala, Ministrul PSD fiind activ implicat in realizarea tuturor cerintelor pe care institutia financiara le are, astfel incat totul sa decurga fara probleme in cursul urmatoarelor saptamani, si luni, de zile.

“Vom avea un al doilea video call al săptămânii acesteia cu Banca Mondială, urmând ca mâine, probabil, dacă ajungem la niște concluzii, să avem un video call într-o comisie tripartită, Banca Mondială, de la Washington, Comisia Europeană, de la Bruxelles și noi, de aici, din București – Ministerul Muncii, mă refer.

Şi cu siguranță, dacă obținem un răspuns, ceea ce îmi doresc și am explicat Comisiei Europene și Băncii Mondiale că ne dorim ca această reformă să fie aprobată în această sesiune parlamentară. Au înțeles acest lucru și colaborează cu noi intens pentru a rezolva această problemă. Eu nu sunt într-un într-o divergență cu nimeni absolut.

Noi suntem în postura – ca toți miniștrii de resort care au în coordonare astfel de indemnizații și pensii stabilite și plătite în baza unor legi speciale – să implementeze ce s-a scris în PNRR și să implementeze reforma la care România, la acea dată, 2020-2021, s-a asumat. Însă evaluarea – și nu evaluarea, că de fapt este digitizarea. Digitizare, nu digitalizare. Este digitizarea dosarelor, în acest moment, adică preluarea dosarelor într-un format electronic.

Și nu numai că preluarea într-un format electronic, ci și separarea datelor cu caracter contributiv de datele cu caracter necontributiv. Mă refer aici la perioade. Separarea sporurilor care au fost luate în calcul de sporurile – și mă refer la sporurile cu caracter permanent – de sporurile care nu au fost luate în calcul – și mă refer la sporurile care nu au avut caracter permanent. Sunt chestiuni tehnice. Nu vreau să intru foarte mult, să-i zăpăcim pe cetățeni.

Însă digitizarea, clar, evaluarea, cum vrem să-i spunem, pe înțelesul tuturor, va fi terminată, iar atunci când vom avea un acord și pe ultima formă de lege pe care o vom adopta, cu siguranță, recalcularea se va face într-un timp mult, mult, mult mai scurt. Abia atunci putem vorbi de recalculare, în momentul în care avem promulgată și publicată în Monitorul Oficial noua lege.”