Iata diferenta dintre iOS si Android in ceea ce priveste update-ul la noi versiuni ale sistemului de operare

   iOS-ul companiei Apple a fost conceput ca un sistem de operare care este simplu de instalat si este actualizat pentru toate iDevice-urile in acelasi timp. Android-ul companiei Google este un sistem de operare care este modificat foarte mult de catre producatorii de terminale mobile si fiecare update la o noua versiune a sistemului de operare depinde de producatori. Practic multi posesori de terminale Android se trezesc in imposibilitatea de a instala o noua versiune a sistemului de operare fara a recurge la diverse hack-uri sau tweak-uri.

   Graficul de mai sus prezinta cat se poate de bine aceasta situatie si acolo ni se explica modul in care terminalele pot instala noi versiuni ale sistemelor de operare. In cazul terminalelor iPhone, vedem ca dispozitivele pot instala 3 versiuni majore ale sistemului de opearare si update-urile vin automat pentru toate dispozitivele in acelasi timp. In cazul terminalelor Android producatorii sar peste unele versiuni ale sistemului de operare iar in anumite cazuri nu ofera posibilitatea de a instala versiunile noi ale sistemului de operare lansat de catre Google.

    Concluzia? La iOS ai parte de cel mult 3 versiuni complet noi ale sistemului de operare si update-ul il poti face o data cu toata lumea fara a depinde de operatorii de telefonie mobila.