Sharp confirmat ca furnizor de ecrane pentru iPhone si iPad 3

    Zilele trecute v-am spus ca Apple ar fi investit in fabricile Sharp pentru a isi asigura un flux constant de ecrane retina pentru tableta iPad 3 ce urmeaza sa fie lansata anul viitor. Ei bine acum cei de la Wall Street Journal confirma faptul ca Sharp deja livreaza ecrane pentru terminalele iPhone ale companiei Apple si ca viitoarele ecrane pentru iPad 3 vor fi produse si de aceeasi companie. Apple ar fi investit deja o parte din miliardul de dolari pregatit pentru Sharp si aceasta investitie va asigura companiei americane indeajuns de multe ecrane pentru a suplini cererea de pe piata.

TOKYO—Apple Inc. is adding Sharp Corp. as a maker of screens used in the next-generation iPad, people familiar with the situation said Thursday, as the U.S. consumer electronics company moves to diversify component suppliers for its products.

One of the people familiar with the matter said Apple’s next iPad is expected to launch next year, and Sharp’s Kameyama No. 2 plant in central Japan will manufacture LCD panels for the device.

   Pe langa Samsung si LGD, Sharp ar trebui sa fie al treilea producator de ecrane contractat de catre Apple si speranta este ca probleme cu ecrane ingalbenite sau cu backlight bleeding sa nu mai existe. Desigur ca nimeni un poate spune 100% sigur ca Sharp va rezolva aceste probleme in ecranele construite in fabricile proprii insa Apple impune reguli stricte pentru toti partenerii sai deci teoretic ar trebui sa nu putem diferentia produsele din punct de vedere calitativ.