Samsung este interesata sa vanda fabrica de LCD-uri, Apple ar putea face o achizitie importanta

  Compania Samsung produce extrem de multe dispozitive electronice si colaboreaza cu o sumedenie de companii de pe glob, chiar si cu Apple desi intre cele doua companii exista nenumarate procese deschise in instantele din lumea intreaga. Compania Samsung nu considera ca divizia care produce LCD-uri este profitabila deoarece pe piata mondiala ar exista un exces de stoc in ceea ce priveste ecranele LCD. LG pare sa fie in aceeasi situatie desi ambele companii colaboreaza cu Apple si vand anual zeci de milioane de ecrane LCD care ajung in iDevice-urile noastre. Samsung se gandeste acum sa isi vanda divizia de LCD-uri si sa se concentreze doar pe tehnologia OLED care este utilizata in terminalele sale mobile si in unele modele de televizoare.

South Korea’s Samsung Electronics has said it is considering spinning-off its Liquid Crystal Display (LCD) unit in a bid to streamline its business. The move comes as the unit saw its sales dip more than 10% last year amid slowing demand. Falling prices of LCD panels have also dented profits. The firm said it was planning to focus on new technology such as the organic light-emitting diode (OLED) displays.

  Avand 97 de miliarde de dolari disponibil pentru investitii Apple ar putea face o afacere buna prin achizitionarea diviziei de LCD-uri a Samsung. Apple ar putea reduce o parte din costurile de productie a iDevice-urilor si ar avea unitati in care ar putea dezvolta tehnologii noi pentru viitoarele produse. Apple a investit pana acum in fabricile diversilor parteneri pentru a obtine preturi bune la ecrane pentru iDevice-uri insa achizitionarea unei fabrici i-ar putea aduce un avantaj atat in ceea ce priveste negocierea viitoarelor contracte cat si in ceea ce priveste dispoutele legale.