Phablet-urile vor fi dispozitivele cele mai dorite in anul 2012?

  Phablet este denumirea data terminalelor mobile care nu sunt telefon sau tableta iar in aceasta categorie intra Samsung Galaxy Note si un nou smartphone prezentat de LG si numit Optimus Vu. Din imagini se pare ca avem un terminal cu un design neobisnuit, cu un ecran de 5 inch si rezolutie de 1024 x 768 pixeli, indentica cu cea a tabletei iPad. LG doreste sa convinga consumatorii ca asemenea terminale mobile reprezinta echilibrul perfect intre un smartphone si o tableta insa sincer sa fiu nu prea vad de ce o persoana ar cumpara un asemenea dispozitiv pentru a il folosi ca si … terminal multimedia pentru ca nu e nici telefon nici tableta.

  Terminalul are un aspect ratio de 4:3 si vine echipat cu un ecran tactic insa eu l-as folosi pentru cititul cartilor sau in eventualitatea in care as avea de scris notite zilnic, altfel nu vad de ce m-as chinui sa ii gasesc un loc in buzunar si sa il port cu mine peste tot. Partea buna este ca LG Optimus Vu are o baterie de 2080 mAh insa partea proasta este ca asiaticii incep sa promoveze niste hibrizi care nu numai ca sunt extrem de prost ganditi dar reprezinta totodata un consum inutil de resurse care ar fi fost mai bine directionat spre dezvoltarea unor baterii mai eficiente.

  Din pacate viitorul arata exact precum il vedeti in imagini si sper ca Apple, Nokia si RIM sa nu se gandeasca sa faca farfurii cu ecran tactil.