Phablet-urile vor fi dispozitivele cele mai dorite in anul 2012?

  Phablet este denumirea data terminalelor mobile care nu sunt telefon sau tableta iar in aceasta categorie intra Samsung Galaxy Note si un nou smartphone prezentat de LG si numit Optimus Vu. Din imagini se pare ca avem un terminal cu un design neobisnuit, cu un ecran de 5 inch si rezolutie de 1024 x 768 pixeli, indentica cu cea a tabletei iPad. LG doreste sa convinga consumatorii ca asemenea terminale mobile reprezinta echilibrul perfect intre un smartphone si o tableta insa sincer sa fiu nu prea vad de ce o persoana ar cumpara un asemenea dispozitiv pentru a il folosi ca si … terminal multimedia pentru ca nu e nici telefon nici tableta.

  Terminalul are un aspect ratio de 4:3 si vine echipat cu un ecran tactic insa eu l-as folosi pentru cititul cartilor sau in eventualitatea in care as avea de scris notite zilnic, altfel nu vad de ce m-as chinui sa ii gasesc un loc in buzunar si sa il port cu mine peste tot. Partea buna este ca LG Optimus Vu are o baterie de 2080 mAh insa partea proasta este ca asiaticii incep sa promoveze niste hibrizi care nu numai ca sunt extrem de prost ganditi dar reprezinta totodata un consum inutil de resurse care ar fi fost mai bine directionat spre dezvoltarea unor baterii mai eficiente.

  Din pacate viitorul arata exact precum il vedeti in imagini si sper ca Apple, Nokia si RIM sa nu se gandeasca sa faca farfurii cu ecran tactil.

13 COMENTARII

  1. Nu cred ca va fi cele mai dorite din 2012 si nu numai, vazand vanzarile de Galaxy Note acesta nu va avaea nici macar 10% din vanzarile lui, sunt inutile, nu sunt nici tablete si nici smartphoneuri ( Steve Jobs s-a gandit sa faca ceva intre un SmartPhone si un Notebook si a iesit combinatia ), dar combinatia intre SmartPhone si tableta numai iese. ( fac o tableta cu ecran mai mic cu 2-5″ ca o tableta si cu 1.5-0.4″ mai mare ca un smartphone ), deja nu este prea mare diferenta numai in marimea ecranului si imposibilitatea de a face apeluri ( in cazul tabletelor ) si acest lucru este ok, pentru ca daca te imaginezi vorbind cu un iPad la urechi… ar fi amuzant… eu am ras de unul vorbind la un galaxy Note si ala era amuzant, mai ales ca nu avea mai mult de 15-16 ani si la inaltimea lui cu o asemenea Phableta… LOL

  2. Vrei telefon , iti iei ceva mic si stilat vrei tableta iti iei ceva cu ecran mare dar si portabil…phableta e un mare esec din punctu meu de vedere ecran mic,nu are telefon

  3. Eu as cumpara asa ceva.Am iphone si ipad pe care le folosesc zilnic,dar nu sunt disperat ca voi sa dau cu rahat in tot ce nu este apple.Parca ati castiga ceva fratioare,daca urati tot ce nu este apple.Daca scotea apple asa ceva,erati toti morti de admiratie si nu mai stiati ce cuvinte de lauda sa va alegeti.

  4. Eu ii admir pe coreeni dar galaxy note e pentru studenți in design/ arhitectura sau pasionati de drawing care merg cu poseta sau “satchelu” după ei , fiindcă e clar ca note nu încape

  5. Nu am nimic impotriva lor sunt binevenite pe piata ,,,Dar parca hablet-ul asta de la LG e groznic .. prea patratos si urit…. Zici ca e un PDA …

  6. Exista piata pt asa ceva si chiar daca aspectul nu este din cele mai placute, este un dispozitiv care elimina necesitatea de a avea si telefon si tableta.

  7. @Robert e clar ca nu ai nici iPhone nici iPad si Apple NU putea sa scoata o idiotenie ca asta … daca vroia scotea demult. Nu dam cu “rahat” in tot ce nu este Apple ci in ideile si produsele facute fara nici un scop si care nu se adreseaza nici unui segement…

    Note, ca si orice alta tampenie de genul asta nu se incadreaza nicaieri … nu poate fi folosit pe post de telefon pentru ca este IMENS si cine spune altceva… chiar mananca rahat cum spuneai tu, iar pe post de tableta este prea mic..

  8. @average scrii prostii…. acesta nu poate fi folosit nici ca tableta nici ca telefon: ca si tableta este prea mic ( ideea tabletei a fost sa vedem o pagina web intreg pe ecran ), 5″ e prea mic pentru asa ceva si ca telefon e mult prea mare si nici nu incape in buzunar, parca am fi in anii 80 cand trebuia sa porti telefonul in geanta ca nu incapea in buzunar asa de mare au fost, Lg si Samsung in marimi se duc in directia asta…. Am mai auzit inca ceva referitor la acesta, ca de aia lanseaza Androizii smartphoneuri de peste 4,3″ ca sistemul de operare ( Android ) este prost optimalizat si ii trebuie in ce in ce mai mult spatiu ca sa poata sa pune si lucruri noi! Sfatul pentru Google este sa scoate porcariile alea de widgeturi sau sa le faca mai mic si vor avea spatiu si pe un ecran de 3.5-4″ si nu va trebui sa ajungem cu Android 5 la smartphone de 8″

  9. Soulyd – puterea ta de a intelege lucrurile, ma frapeaza. Unde ai auzit tu ce ai scris ? La radio dedicat fanboy-ilor Apple ?
    Lasa tu sfaturile pt Google sau Samsung, ca problemele te depasesc total. Daca vrei sa te holbezi la un ecran de 3.5 sau ai degete mici, lasa-i pe cei ce vor un ecran mai mare sa aleaga.
    La fel , piata va decide daca phabletele astea au vreo sansa. Si deocamdata, Galaxy Note pare sa certifice ca sunt acceptate si functioneaza si ca telefon si ca tableta.

  10. Sa te vad peste un an doi cand nici n-o sa mai auzi de asemenea porcarii ca Note. Parerea mea e ca Note e pt cei care vor sa se dea mari ca si-au luat nu stiu ce salupa de telefon. Pentru un om care gandeste normal e cam inutil.