iPad Air 2

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=38rSZIcpp5Q&w=400&h=300]

  iPad Air 2 este denumirea oficiala a noii tablete iPad prezentate in cursul acestei seri de catre compania Apple, ea fiind prezentata intr-o imagine a unui ghid de utilizare al iOS 8 publicat in cursul zilei de ieri in App Store. Tim Cook a prezentat iPad Air 2 in cursul acestei seri in conferinta Apple aflata in desfasurare, ea fiind cea mai subtire tableta iPad lansata pana acum, avand doar 6.1 mm grosime, fiind de 2 ori mai subtire decat tableta iPad lansata de catre compania Apple in cursul anului 2010.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=V68I_-nZpWw&w=400&h=300]

iPad Air 2 DESIGN

 

 

iPad Air 2 este cu 18% mai subtire decat iPad Air si este prezentata de catre compania Apple drept cea mai subtire tableta existenta pe glob cu o grosime de numai 6.1mm. Noua tableta este disponibila intr-o versiune aurie, asa cum s-a zvonit in numeroase randuri pana acum si vine fata un buton Mute care a fost inlocuit de un microfon pentru apeluri FaceTime, butoanele de volum avand un design usor modificat pentru a arata mai elegant si a fi mai usor de utilizat.

iPad Air 2 ECRAN

 

 

  Dupa cum v-am spus in numeroase randuri pana acum, tableta iPad Air 2 a celor de la Apple are un ecran Retina, Retina Display, de 9.7 inch care pastreaza rezolutia de 2048 x 1536 pixeli a modelului anterior. Spre deosebire de acesta, noua tableta are acum un ecran laminat, exact precum terminalele iPhone, astfel ca LCD-ul, folia multitouch si panoul frontal sunt lipite, astfel ca intre ele nu patrunde niciun fel de aer pentru a afecta calitatea imaginilor.

  Mai mult decat atat, ecranul noii tablete este tratat cu o substanta speciala care reduce cu pana la 56% reflexiile, astfel ca veti putea vedea fara probleme imaginile chiar si in momentul in care utilizati tableta in conditii de luminozitate intensa.

iPad Air 2 chip A8X si autonomie de 10 ore

 

  V-am spus in cateva articole ca iPad Air 2 va avea disponibil un chip A8X de 64 de biti, Apple confirmand astazi implementarea sa, el avand 3 miliarde de tranzistori, putere de procesare cu 40% mai mare decat iPad Air, dar si o placa grafica de 2.5 ori mai puternica. In acelasi chip A8X regasim si co-procesorul de miscare M8 disponibil in iPhone 6 si iPhone 6 Plus, ele oferindu-le utilizatorilor nu mai putin de 10 ore de autonomie, adica exact precum orice alta tableta iPad de pana acum.

iPad Air 2 camera

  In iPad Air 2 compania Apple a implementat o camera de 8 megapixeli, fata de cea de 5 megapixeli disponibila in iPad Air, ea avand 1.12µ pixeli, aperture f/2.4 si posibilitatea de a inregistra clipuri video Full HD in format 1080p. Noua aplicatie Camera pentru iPad Air 2 este capabila sa inregistreze poze panoramice care au pana la 43 de megapixeli, are disponibila functia Burst Mode pentru inregistrarea a maxim 10 poze pe secunda, are disponibil modulul Timelapse si un timer.

  Mai mult decat atat, iPad Air 2 este capabila sa inregistreze clipuri video slow-motion in format 720p, aici oprindu-se noutatile pentru camera principala. Pentru camera Frontala avem un nou senzor de imagine cu aperture f/2.3, care inregistreaza poze si filme mai clare, inclusiv in conditii de luminozita scazuta deoarece capteaza cu pana la 81% mai multa lumina.

iPad Air 2 conectivitate Wi-Fi si 4G

 

Pentru ca vorbim despre un chip A8, compania Apple a implementat in noua sa tableta conectivitate Wi-Fi cu de pana la 2.8 ori mai rapida decat in cazul iPad Air, utilizatorii putand atinge viteze de navigare pe internet de pana la 866 Mbps. In cazul 4G-ului vorbim despre compatibilitate cu peste 20 de frecvente de pe glob si capacitatea de a atinge viteze de navigare pe internet de pana la 150 Mbps, adica exact ceea ce au disponibil si terminalele iphone 6 si iphone 6 Plus.

Apple SIM  – cartela universala Apple

  O surpriza extremd e interesanta inclusa de catre compania Apple in iPad Air 2 este Apple SIM, sau cartela SIM Apple, aceasta permitand utilizatorilor sa schimbe rapid operatorii de telefonie mobila oricand doresc. Apple SIM este implementat doar in tabletele iPad Air 2 4G comercializate in SUA si dupa cum puteti vedea din imaginea de mai sus, ea ofera optiunea de a alege planuri tarifare de la unul dintre cei 3 mari operatori din tara, fara a avea o cartela a lor introdusa in produs.

  Practic aceasta cartela SIM Apple le permite utilizatorilor sa schimbe rapid planurile tarifare utilizate pentru internet 4G in SUA, Apple oferind optiuni pentru 3 dintre marii operatori americani, ele fiind disponibile in meniul de setari ale tabletei. Includerea Apple SIM in iPad Air 2 va simplifica procesul de folosire a serviciilor unui operator de telefonie mobila, utilizatorii nemaifiind obligati sa ceara o cartela de la acestia si sa ramana cu ea chiar daca nu sunt multumiti.

  Acum americanii vor putea schimba planul tarifar de internet oricand nu sunt satisfacuti de el, totul fara a mai inlocui cartela din tableta. Apple SIM va putea fi extrasa din tableta si inlocuita cu un alt SIM normal.

Touch ID

 

 

Am aflat din diverse zvonuri ca Apple va implementa Touch ID in iPad Air 2 si iPad Mini 3, iar Phil Schiller a confirmat acest lucru in conferinta Apple din aceasta seara. Touch ID va functiona in noua tableta exact precum in terminalele iPhone, cu exceptia faptului ca nu va fi capabil sa autorizeze plati mobile la POS-uri, deci ne vo rezuma doar la a autoriza platile facute in iTunes Store.

PRET si LANSARE

 

  iPad Air 2 va costa 499$ in cea mai ieftina versiune, in timp ce iPad Mini 3 va costa 399$ in cea mai ieftina versiune, aceste preturi putand fi convertite in euro in raport 1:1 si veti afla cat vor costa ele in Romania.

  iPad Air 2 si iPad Mini 3 vor fi disponibile pentru PRECOMANDA incepand de maine, in timp ce lansarea oficiala va avea loc pe data de 24 octombrie intr-o serie de tari de pe glob. comapania Apple evitand sa le anunte in momentul de fata. Impreuna cu cele doua tablete noi compania Apple va mentine in vanzare iPad Mini, iPad Mini 2 si iPad Air, diferenta de pret dintre ele nefiind chiar atat de mare, dupa cum puteti vedea in prima imagine a acestui articol.

  iPad Air 2 va fi disponibila din 17 octombrie pentru precomanda in Romania, lansarea oficiala urmand a avea loc pe 24 octombrie, pretul de baza fiind de minim 499€.