Tutorial: Jailbreak iPhone 3GS/4, iPad si iPod Touch pe iOS 4.3.1 cu sn0wbreeze 2.4

iH8sn0w a lansat aseara o noua versiune a sn0wbreeze care ne permite sa facem jailbreak pe iOS 4.3.1 pentru orice iPhone 3Gs/4, tableta iPad sau iPod Touch 3G/4G. Din pacate acest jailbreak este tethered deoarece se bazeaza pe exploit-ul limera1n asa ca dupa fiecare restart va trebui sa folositi programul iBooty 2.0 pentru a reporni terminalul vostru. Nu am vrut sa fac un tutorial pentru jailbreak pe iOS 4.3.1 pana nu aparea un program care sa permite introducerea terminalului iPhone in tethered mode si iata ca acum putem face acest lucru deci ne putem bucura de iOS 4.3.1.

sn0wbreeze 2.4 beta 1 este compatibil cu :

  • iPhone 3GS/4;
  • iPad;
  • iPod Touch 3G/4G.

Pentru terminalele cu bootrom vechi jailbreak-ul ar trebui sa fie untethered, pentru restul ar trebui sa fie tethered. ultrasn0w face unlock numai pentru urmatoarele baseband-uri :  01.59.00 / 04.26.08 / 05.11.07 / 05.12.01 / 05.13.04 / 06.15.00 si este compatibil cu iOS 4.3.1.

sn0wbreeze 2.4 beta 1 functioneaza NUMAI pe Windows.

Tutorialul a fost testat de mine pe un iPhone 4 si este complet functional! Daca nu rulati iBooty nu veti putea deschide Cydia/Safari sub nici o forma.

Pasul 1

Instalati iTunes 10.2.1.1 daca nu ati facut-o inca.

Descarcati iOS 4.3.1 pentru terminalul vostru de aici.

Descarcati sn0wbreeze 2.4 beta 1 de [download id=”122″].

Pasul 2

Schimbati extensia fisierului firmware downloadat la pasul 1 din .zip in .ipsw. Daca sunteti pe Windows Vista/7 atunci dati click dreapta pe sn0wbreeze si selectati Run as Administrator. Veti primi un mesaj de avertizare sa nu distribuiti programul, apasati ok apoi apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 3

Acum veti fi intampinati de un ecran care va cere sa cautati in calculator locul unde ati salvat fisierul iOS 4.3.1 descarcat la pasul 1 si sa il deschideti, dupa ce programul verifica fisierul apoi va aparea semnul ok, dupa care apasati butonul albastru pentru a continua. iH8sn0w a incercat sa implementeze un modu de drag&drop pentru fisiere insa din pacate acesta nu functioneaza corespunzator asa ca va recomand sa evitati folosirea sa.

Pasul 4

Daca aveti un iPhone 3GS veti fi intrebati ce bootrom are terminalul vostru. Vi se vor afisa 3 optiuni pe ecran :

  • old bootrom – bootrom vechi;
  • new bootrom – bootrom nou;
  • detect it for me – sn0wbreeze va detecta automat ce bootrom aveti. Va trebui sa introduceti terminalul in DFU Mode si sa urmati pasii de pe ecran.

Pasul 5

Programul are 3 optiuni de lucru : simple mode, expert mode si baseband preservation mode. Simple mode este cea mai simpla si lipsita de optiuni metoda, iar expert mode va da posibilitatea sa customizati tot ce vrei sa introduceti in firmware, in tutorialul acesta vor explica expert mode. Baseband preservation Mode va da posibilitatea de a face un custom ipsw fara jailbreak dar care nu face update de baseband, deci veti avea iOS 4.3.1 fara jailbreak si cu baseband vechi dar nu veti putea face unlock pentru ca nu aveti jailbreak.

Pasul 6

Acum ajungem la lucrurile ceva mai complicate. In ecranul acesta sn0wbreeze va afisa optiunile pe care le avem in configurarea firmware-ului, optiunea General este cea care va poarta prin toate celelalte asa ca o vom selecta pe aceasta. Selectati General dupa care apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 7

Acum veti ajunge in ecranul care va ofera urmatoarele optiuni :

  • Activate the iPhone – optiunea de a activa telefonul, bifati-o daca NU aveti cartela operatorului de unde e cumparat telefonul, daca o aveti sau telefonul e deblocat din fabrica atunci debifati-o si faceti activarea cu iTunes;
  • Install Animated Boot Logo – daca activati aceasta optiune veti instala un boot logo animat, daca o dezactivati nu va fi instalat;
  • Install SSH – va instaleaza OpenSSH din Cydia pentru a va permite sa accesati fisierele de sistem prin SSH;
  • Enable Gestures menu activeaza gesturile multitouch pentru iOS 4.3.1 dar numai pentru iPhone 4;
  • Install working mobilesubstrate instaleaza mobilesubstrate compatibil cu iOS 4.3.1.

Ramane la atitudinea voastra daca doriti sa le activati sau nu.

Root Partition size va da posibilitatea de a selecta spatiul repartizat partitiei de sistem, va recomand sa lasati valoarea de acolo. Apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 8

Daca aveti un iPhone 3GS, in ecranul urmator veti avea posibilitatea de a face update la baseband-ul de iPad care va permite sa decodati un baseband nedeblocabil. sn0wbreeze va instala automat baseband-ul de iPad daca sunteti conectati la internet si dupa ce instalati custom ipsw–ul veti putea instala ultrasn0w si veti putea folosi terminalul. Sfatul meu este sa nu instalati baseband-ul de iPad deoarece veti pierde posibilitatea de a folosi GPS-ul integrat in terminal, pentru totdeauna. Nu veti putea face downgrade de baseband vreodata si veti avea probleme atunci cand faceti restore la versiuni noi ale iOS.

Pasul 9

Acum veti ajunge in meniul unde puteti selecta aplicatii din Cydia/din calculator care sa fie automat instalate in ipsw. Selectati din calculator fisierele .deb dorite folosind optiunea browse apoi apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 10

Dupa ce ati selectat fisierele corespunzatoare ajungeti in meniul principal unde trebuie sa selectati Build ipsw pentru a incepe procesul prin care este facut custom ipsw-ul vostru.

 

Dupa ce apasati butonul albastru veti ajunge intr-un meniu unde puteti alege daca doriti sa jucati PacMan sau sa vedeti clasica rotita.

Pentru a rula PacMan trebuie sa aveti flash instalat, din pacate mie nu mi-a mers desi am flash asa ca va puteti juca cu optiunea sa vedeti daca merge.

Dupa ce terminati de facut custom ipsw-ul veti avea afisat mesajul de mai jos.

Pasul 11

Acum apasati butonul ok pentru a introduce terminalul in Pwned DFU Mode folosind sn0wbreeze. Este foarte important sa urmati pasii de mai jos. Conectati dispozitivul la PC.

Pentru inceput inchideti dispozitivul vostru.

apasati butonul Power pentru 3 secunde;

tinand apasat Power apasati si Home si tineti-le apasate pentru inca 10 secunde;

dati drumul butonului Power si tineti apasat doar home iar dispozitivul ca intra in DFU Mode.

Pasul 12

Dupa ce se termina procesul deschideti iTunes, tineti apasati butonul Shift de pe tastatura in timp ce apasti pe restore si selectati custom ipsw-ul facut cu sn0wbreeze, ar trebui sa aiba denumirea aceasta sn0wbreeze_iPhone 4-4.3.1 si ar trebui sa fie pe desktop.

Pasul 13

Acum ca ati facut custom ipsw-ul si ati bagat terminalul in DFU Mode si ati facut restore trebuie sa porniti terminalul in tethered mode pentru a avea parte de jailbreak. Pentru a face acest lucru mergeti pe desktop si cautati folderul iBooty for 4.3.1. Daca nu rulati iBooty nu veti putea deschide Cydia/Safari sub nici o forma.

Deschideti iBooty, reintroduceti terminalul in DFU Mode si iBooty il va reporni automat in tethered mode si veti avea un terminal jailbroken!

67 COMENTARII

  1. Interesant ca primul tutorial despre jailbreak pt 4.3.1 este acesta, cel cu PwnageTool care e disponibil de cateva zile bune nu l-ai publicat 😛 Eu am 4.3.1 cu jail de cateva zile…

  2. Da, pentru ca tetheredboot-ul ala de pe mac si windows e o mizerie jalnica. Plus ca la PwnageTool-ul ala trebuie sa te freci cu o mie de ramdisk makers si alte porcarii. Nu merita sincer, nu merita absolut deloc. La 2 zile distanta a aparut metoda asta mai simpla.
    BTW, trebuie sa rezolvam chestia aia ASAP!!!

  3. Ca sa fac jailbreak la 4.3.1 trebuie mai intai sa fac update la 4.3.1 si daca da merge sa fac update de la 4.2.1 chiar daca am jailbreak?

    Ms anticipat!

  4. Dejeaba, cu pwnage tools decodarea cu ultrasn0w nu fuctioneaza, asa ca pentru cei cu 3GS old bootroom unde se poate face unthetered jailbreak, acest tutorial este cel mai indicat. Sa nu uitam ca si acesta este plin de bug-uri, imposibilitate de a face backup prin itunes, restore backup din itunes, multe crash-uri in springboard.

  5. zaone, daca am 4.2.1 codat si imi pun 4.3.1 cand o sa apara decodarea pt 03.10.01 mai pot face unlock?….de 2 sapt intreb ce inseamna SHSH si la ce imi foloseste dar n-a raspuns nimeni:(

  6. Ok Zaone, stiu ca ai scris in articol, dar la mine pe desktop nu este decat customul facut cu sn0w.
    Pot pune acest custom peste 4.2.1 existent in iphone 3gs?

  7. E un fisier fara de care nu poti face restore la versiuni vechi ale iOS. Am explicat asta si cand am scris de tinyumbrella, pentru cei care au vrut sa citeasca.
    Da, o sa poti face unlock daca apare.

  8. Daca ai untetehred jb cu greenpois0n da, daca ai tethered atunci trebuie bagati in pwned dfu mode. La mine apare folderul ala si ai nevoie de el pentru a boota tethered.

  9. Zaone,am Iphone 4 cu ios 4.3.1 si firmware 04.10.01 Pot face downgrade de versiune la 4.2.1 in asa fel incat sa pot face untethered jailbreak?

  10. Zaone ai scris lui Vali ca ppate sa faca downgrade, eu am incercat de vreo saptamana sa salvez shsh, iar tinyumbrella scrie ca e prea yarziu nu mai oate salva. Ce inseamna asta ?

  11. He conseguido hacer el jailbreak para 4.3.1 del iphone 4, ha instalado el cydia, pero cuando vuelve a arrancar no lo hace, arranco el ibooty 2.2 y no consigo nada. Alguien me puede ayudar. Gracias

  12. Aceeasi intrebare ca cea a lui Vali o am si eu. Am versiunea 4.3.1, am intrat in TinyUmbrella si nu a gasit si salvat SHSH decat pentru versiunea deja instalata 4.3.1, pentru versiuni anterioare nu. In cazul asta se mai poate face downgrade la 4.2.1 ?
    Mersi.

  13. Aceeasi problema: iPHONE4 cu iOS 4.3, cu modem firmware 04.10.01. Cum as putea face downgrade la 4.2.1 ? Nu stiam de Tiny Umbrella si nu am salvat SHSH. Tiny Umbrella se poate folosi pe Windows7?

  14. Nu oameni buni, daca nu aveti SHSH nu puteti face restore la o versiune veche. Incercati sa salvati cu TinyUmbrella SHSH-urile in PC, le va trage si pe alea vechi din Cydia.

  15. Multumesc, zaone, pt feedback-ul tau prompt si pt incurajari !!! Mare om, mare caracter !!! Oricum nu am alta solutie pana apare o solutie untethered !!!
    La varianta asta nu merge facut untethered ca la 4.2.1 cu greenpois0n si ultrasnow dupa aceea?

  16. mersi pt raspun zaone!! atunci o sa raman la 4.2.1,faza e ca nu imi merg toate APT URL-urile in cydia cu noul update.ex: cydia.ispazio.net

  17. Salut Zaone,
    Am Iphone 4 cu ios 4.3 (8F190) si firmware 04.10.01. Pot face downgrade de versiune la 4.2.1 in asa fel incat sa pot face untethered jailbreak? mentionez ca iphone-ul meu a avut la cumparare 4.2.1 si este neverloked si am ajuns sa am 4.3 in urma unei prostii cand m-am jucat prin jailbreak-ul greenpois0n si am sters ceva si singura solutie era update and restore.
    A fost foare simplu de facut acel jailbreak greenpois0n si mergea super….dar incepatorul de mine ……am facut beleua.
    mentionez ca nu am salvare cu tinyumbrella la 4.2.1
    Ma poti ajuta ? sunt inca incepator si nu vreau sa stric iphonu si sa i-l tin pe post de obiect de decor. sunt super incantat de el si vreau sa i-l folosesc la capacitatea lui care o are.
    merci anticipat si respect pt ceea ce faci pt noi!!!

  18. errori peste errori imi da 😀 1600 21 3194 1015 fsss o singura data am reusit sa-l pun pe 4.3.1 si atunci ibooty nu a functionat . nu stiu ce sa mai fac nu ami scap de erorile astea ..

  19. Salutare,
    din cate inteleg, daca folosesc varianta cu “preserve baseband” o sa am dupa restore o varianta a iOS 431 ai cu basebandul vechi (oricare ar fi el).
    Ei bine atunci intrebarea e … Cum oare se mai face JB peste acest 4.3.1 modificat, ca apoi sa instalez ultrasn0w?

    Acum eu am un 3gs cu 3.1.2, jb de curand, nu am prins shsh decat de la 4.2.1 incoace, iar tel e blocat pe … AT&T si ma cam mananca sa fac un update …
    Ce ma sfatuiti?
    Florin

  20. Salutare! Prima data cand am facut jailbreak pe iphone meu 3gs si pe cel al pretenei mele, am pierdut 2 nopti pana la 3 dimineata dar i-am dat de cap…

    E vorba de 4.2.1 de care am fost si inca sunt multumit dar pretena mea a dat update la itunes si a trecut la 4.3.1… cu alte cuvinte a cam ramas cu telu kel si fara aplicatii si acuma tre sa rezolv io problema ;((

    Am incercat pasii de mai sus dar la un moment dat da eroare 1600 apoi eroare 21 cand sa dau restore ala cu shift apasat etc…cine a patit-o, stie…

    Care stiti un tutorial VALID si EXPLICIT de jailbreak pt Windows 7 la iOS 4.3.1 pt 3gs va rog sa ma ajutati cu informatia.

    Multumesc

  21. iPhone 3GS neverlocked, fericit posesor de old bootrom (adica untethered boot)

    — pus iOS 4.3.1 cu jailbreak: laggy, mi-aduce aminte de Android
    — pus iOS 4.3.1 oficial: senzational, merge ca uns, la fel ca 4.2.1 🙂

    Exista 2 variante:
    — upgradati pe iOS 4.3.1 daca doriti un telefon FOARTE responsiv dar fara acces la avantajele jailbreak-ului (tweak-uri din Cydia, acces la alte aplicatii din Cydia Store)
    — ramaneti (downgradati) la iOS 4.2.1 (nefericitii care nu au SHSH salvat sunt fortati sa ramana by default pe 4.3 /.1 oficial sau cu un jailbreak varza) daca vreti un telefon LA FEL de responsiv ca unul pe iOS 4.3.1

    De final:
    — Nitro Java si un Safari mult mai rapid incepand cu iOS 4.3? Bullshit, e la fel ca in 4.2.1
    — jailbreak-ul incepand cu 4.3 este facut extrem de prost. Mi-e tare teama ca la anul pe vremea asta nu o sa mai discutam nici de unlock.
    — cumparati-va telefoane NEVERLOCKED. 100 EUR in plus va scuteste de multe batai de cap.

  22. Eu am un iPHONE 4 neverlocked, cu 4.3 instalat (sunt incepator in domeniul APPLE). Inca nu am instalat 4.3.1. As vrea sa stiu si eu care sunt avantajele de a avea un iPHONE neverlocked.Multumesc anticipat !!!Se merita upgrade la 4.3.1.?

  23. Tocmai mi-am luat un iphone 4 factory unlocked cu baseband 03.10.01 si firmware 4.2.1 din fabrica deci nu ma intereseaza unlock .
    L-am activat cu o cartela de Vodafone si salvat SHSH dar doar pentru 4.3.1 ca atita m-a lasat
    I-am facut jailbreak cu greenp0ison si merge super OK.
    Intrebare: daca vreau sa ii pun din nou firmware 4.2.1 o sa mai ma lase sau o sa fiu obligat la un eventual restore doar la 4.3.1?
    Pina acum am avut iphone 3G si inca nu am experienta cu iphone 4.
    Multumesc.

  24. Salut.
    Imi poate spune si mie cineva daca pot face downgrade la 4.2.1 acum avand 4.3.1 iphone 4 neverloked? Exista riscuri????? mentionez ca la cumparare iphone 4 a avut 4.2.1 si am facut update si nu am SHSH salvat la 4.2.1.
    e recomandat sa fac acum la 4.3.1 SHSH sa i-l pastrez preventiv?
    multumesc anticipat

  25. baieti cum fac si eu daca am deja basseband de ipad si am vrut sa fac update la 4.3.1…imi da 1000000 de erori…si nu vrea deloc sa se resofteze…zceti`mi s mie ce sa fac?va rog…

  26. Am un iphone 4 achizitionat de la Vodafone cu versiunea 4.2.1. dar dintr-o eroare regretabila si anume la prima conectare cu itunes s-a apasat din greseala sau din “viteza” tasta ok la intrebarea daca vrei sa faci update la 4.3.1 … deci acum am un telefon cu software 4.3.1. (8G4) … Intrebarea mea este urmatoarea … cam care este perioada pana cand se va scoate un jailbreak total functional pentru aceasta versiune ? sau exista vre-o posibilate de a face downgrade la versiunea de soft anterioara, respectiv 4.2.1 ? sau sa raman asa ?

  27. In perioada imediat urmatoare ar trebui sa apara o solutie de untethered jailbreak. Daca ai avut jailbreak si ai avut SHSH salvat pentru iOS 4.2.1 atunci poti reveni la acea versiune.

  28. Am si eu va rog frumos cateva intrebari legate de iphone4 cu versiunea 4.2.1 :
    – ce ar trebui sa fac inainte de a face jailbreak ca sa ma feresc de orice probleme ?
    – cum se face restore ? se poate face cu itunes ver.10.2.1.1. (care cere implicit updatarea la ver.4.3.1) ?
    – la jailbreak cu greenpoison rc6 untethered ramane baseband-ul original ?
    – pentru jailbreak este obligatoriu itunes 10.1.2 sau trebuie sa trec la versiunea noua 10.2.1.1. ?
    – dupa efectuarea jailbreak-ului activarea device-ului in itunes se face pe acelasi cont avut anterior ?
    Multumesc anticipat

  29. Se poate face cu versiunea aia de iTunes. greenpois0n nu afecteaza baseband-ul. Da, e nevoied e ultima versiune de baseband. Activare o faci, cu o cartela sau prin jailbreak.

  30. salut,
    am un iphone 4 jaibreak 4.3.1 codat ATT, care e cea mai simpla cale sa renunt la jailbreak si sa activez cu cartela de ATT?

  31. am facut tot ce ai scris acolo mi-a aparut cydia pe ecran dar tot nu pot pune nici o aplicatie … dupa ce am facut jailu am dat sync ca sa am contactele si pozele si l-am pornit cu i booty am incercat sa imi pun aplicatii dar nu am putut imi dadea eroare la alea care costa bani … nu stii oare ce am facut gresit ??? pls help

  32. am un iphone 4 cu versiune de ios 4.3.1 si formware 04.10.01 , i.am dat stergere fisiere din tel si imi cere sa il activez cu cartela originala acum, dar am facut save la shsh 4.3.1 dar de aici m.am blocat vreau sa ii fac jailbreack dar nu vreau sa pierd firmware 04.10.01