Rezerva monetara a Apple ar putea tine compania in functiune inca 7 ani

V-am spus acum cateva zile ca Apple are o rezerva monetara de aproape 66 de miliarde de dolari, bani adunati in principal din vanzarile de iDevice-uri din ultimii ani. Vorbim despre o cifra extraordinar de mare pentru orice companie, o cifra care ar putea mentine compania Apple in functiune inca 7 ani de zile daca incepand de maine nu ar mai produce absolut nimic. Presupunand ca de maine Apple nu ar mai vinde nici un produs din ofera proprie, 7 ani de zile ar putea tine totul functional fara nici cea mai mica problema cu banii pe care ii are in conturile proprii.

The funds are big enough to place Apple’s CFO office in the top 100 largest fund managers in the world and larger than any hedge fund manager.

Current cash is worth more than Nokia, RIM and Motorola Mobility’s market caps, put together.

Apple’s cash is worth half of Google’s enterprise value.

Daca asta vi se pare interesant atunci ce spuneti despre faptul ca actuala rezerva monetara a Apple valoreaza mai mult decat capitalizarea bursiera a Nokia, RIM si Motorola la un loc. Aceste lichiditati disponibile companiei Apple reprezinta lichidati din conturi si alte bunuri vandabile. Apple si-a asigurat viitorul si tot ce trebuie sa faca acum este sa isi mentina pozitia pe piata sau eventual sa creasca si mai mult decat atat.