Apple si progresul facut in blocarea solutiilor de jailbreak pentru iDevice-uri

  11 martie 2011 – Apple lanseaza tableta iPad 2 in cateva tari de pe glob; 6 iulie 2011 – prima solutie de jailbreak pentru iPad 2 este lansata; 16 ianuarie 2011 – iOS 4.3.4 – iOS 5.0.1 inca nu pot fi jailbroken pe iPad 2/iPhone 4S. Privind acel timeline puteti observa ca au trecut mai bine de 10 luni de zile in care pentru tableta iPad 2 a fost lansata doar o singura solutie de jailbreak. Desi restul iDevice-urilor au putut fi tethered jailbroken pe orice versiune a iOS, din pacate posesorii de tablete iPad 2 inca mai au de asteptat pana cand solutia de untethered jailbreak aflata in lucru poate fi lansata.

  Apple a lucrat foarte mult la securizarea sistemului de operare iOS si acest lucru poate fi cel mai simplu sesizat daca luam in calcul cele prezentate mai sus. iPhone 4S este disponibil de 3 luni de zile si abia acum asteptam lansarea unei solutii de untethered jailbreak pentru acest dispozitiv insa ea va deveni inutila dupa maxim 2 saptamani deoarece iOS 5.1 are deja blocate exploit-urile utilizate in ea. Apple a devenit mult mai agresiva in razboiul impotriva dezvoltatorilor de solutii de jailbreak pentru iDevice-uri, acest lucru este vizibil si cele peste 10 milioane de persoane care fac jailbreak vor avea tot mai mult de asteptat in viitor pentru lansarea unor noi programe cu care sa faca jailbreak.

  Eu unul nu cred ca jailbreak-ul va putea fi eradicat la fel cum nici piratarea nu poate fi oprita insa Apple poate ingreuna semnificativ de mult dezvoltarea programelor de jailbreak.

22 COMENTARII

  1. Eu am renuntat la cele cateva tweak-uri pe care le facea jailbreak-ul si nu cred ca voi mai face niciodata. Iphone-ul 4 merge acum mult mai stabil.

  2. Eu unul nu sunt de acord pentru a face jailbroke la iPhone deoarece îți îngreunată telefonul in modul de procesare a informațiilor si odată ce îți permiti un telefon ce costa 750 de€ cred ca îți permite si o aplicații de 3 €,eu am avut ip3,ip3gs si am făcut jailbroke si nu am fost mulțumit deloc din cauza ca aplicatiile nu îmi mergeau întotdeauna si viteza de lucru era vizibil scăzută

  3. M-am jucat cu jailbreak-ul pe iPod Touch 4-ul meu dar acum pe iPhone 4S nu mai doresc asta. Cred ca Apple va face mai dificila descoperirea de solutii de jailbreak dupa cum spune si @zaone aici astfel incat nu multi vor dori sa faca asta din motive gen:
    – Dorinta de a continua cu update-urile
    – Ingreunarea procesului de instalare a unui jailbreak pentru iDevice
    – Gasirea numai solutiilor de tethered si nu a celor untethered
    – Dorinta de a fi cinstiti

  4. Am zis ca vreau si eu jailbreak pe iphone 4s… Dar cand am vazut ca apare 5.1 cu 3g switch ( imi e foarte util, in mijlocul orasului imi pica 3g-ul), am hotarat sa fac update la 5.1 ! Pe ipad poate o sa fac jailbreak, dar sincer nu mi se pare asa tentant!

  5. Respect, respect dar eu am facut acel timeline doar ca sa evidentiez cat a trecut de la lansarea tabletei si cea a aparut pentru ea. credeam ca se intelege asta nu ce ai spus tu..

  6. Acu am inteles ce voiai sa zici scuzele mele pt neatentie
    Si in legatura cu subiectu pe ipad da as dori JB sunt o gramada de tweak-uri utile dar pe telefon nu pt un usage mai indelungat

  7. Nu mai folosesc jb de cateva luni,si nu imi lipseste,dar….mereu apare cate ceva.De ex.,daca va fi portat Siri si pe alte sisteme,m-ar incanta sa-l folosesc.

  8. Siri pentru romani e ceva mai greu de folosit din cauza accentului,te înțelege foarte greu si tre sa vorbește aproape perfect engleză uneori da rateuri,dar e in program foarte util îl folosesc când conduc:),referitor la jb nu cred ca pentru 4s e o soluție

  9. Eu am iphone 4 cu 4.3.3 si jb si imi merge impecabil.daca ar fi si pe ios 5 sb settings nu as mai face jb la 4 s care o sa l cumpar peste vreo luna

  10. Din partea mea sa nu mai reuseasca nimeni sa faca jailbreak!!! Asta din respect pentru programatorii care au facut din iphone si ipad niste aparate extraordinare!

  11. Zaone..uite ce cred eu..:)..Apple a lansat 5.0,5.0.1 cu probleme de baterie la iPhone 4S intocmai ca sa determine utilizatorii sa upgradeze la 5.1 in cazul in care 5.0.1 va fi jailbroken..si astfel mentin deviceurile nejailbreakuite..nu zici la fel?