Nokia acuza Apple ca manipuleaza rezultatele afisate de Siri pentru cautari

  Saptamana trecuta Nokia si Microsoft s-au laudat cand Siri a inceput sa le spuna unora ca Lumia 900 este cel mai bun smartphone din lume. Desigur ca Siri nu facea asta de capul lui, ci doar afisa rezultatele cautarilor facute  folosind motorul de cautare WolframAlpha, insa cei de la Microsoft si Nokia s-au bucurat atat de tare incat au inceput o mica campanie pe internet. Ei bine toata bucuria a durat doar o zi, deoarece a doua zi terminalele Lumia incepeau sa spuna ca iPhone 4S este cel mai bun smartphone pe care il putem cumpara si totul trebuia sa se termine acolo.

Apple position Siri as the intelligent system that’s there to help, but clearly if they don’t like the answer, they override the software.

  Spun ca “trebuia” sa se termine acolo deoarece lucrurile au evoluat pana in punctul in care Nokia acuza acum compania Apple de influentarea rezultatelor care sunt afisate de Siri. Un purtator de cuvant al celor de la Nokia a acuzat Apple ca a modificat rezultatele afisate de Siri cand a observat ca asistentul lauda un smartphone al concurentei, insa nimeni nu va sti vreodata care este adevarul. Siri preia informatiile pentru cautari din WolframAlpha, deci vorbim despre o companie separata de Apple care isi bazeaza raspunsurile pe un algoritm complex. In cazul Nokia, Lumia 900 a fost prezentat ca fiind cel mai bun smartphone multumita multor review-uri bune publicate pe site-ul companiei Best Buy, dar si a altor factori, deci Apple ar putea spune oricand ca Nokia a manipulat rezultatele afisate de Wolfram.

Of course, Wolfram will use its own mechanism for sorting. The bottom line is that Wolfram has ratings from Best Buy, and it’s not trying to weight those in any particular fashion such as number of reviews or number of purchases.

  Nu vom sti vreodata ce se ascunde in spatele acestor mecanisme, insa Nokia devine penibila plangandu-se de asemenea lucruri.