evasi0n – problema aplicatiei Weather si problema afisarii aplicatiilor pe un sfert de ecran

  Aseara Evad3rs au actualizat solutia de jailbreak evasi0n, incercand sa repare problemele aplicatiei Weather. Din pacate cei care au AppSync instalat nu si-au rezolvat problema, v-am explicat intr-un articol de astazi cum o puteti rezolva, insa daca nu reusiti, Pod2G va recomanda sa faceti restore si jailbreak iar, deci o posibila rezolvare din partea hackerilor pare a fi departe. Lasand la o parte aplicatia Weather, unii utilizatori au o problema cu afisarea unor aplicatii, in special Cydia, iar in imaginea de mai sus vedeti cum se manifesta ea.

  Practic aplicatiile sunt afisate intr-un sfert de ecran, bugul fiind cunoscut ca quarter screen bug, iar el nu are legatura cu evasi0n, conform lui Pod2G. Hackerul afirma ca un tweak din Cydia genereaza aceasta problema, deocamdata nu s-a descoperit care, insa nu jailbreak-ul in sine ar fi de vina. Tweak-urile incompatibile cu iOS 6 genereaza problema, insa numai dupa un reboot si daca o aveti, trebuie sa dezinstalati toate tweak-urile, apoi sa le reinstalati pe rand si sa resetati terminalul de fiecare data, pentru a vedea care genereaza problema.

  Pentru a porni terminalul si a avea intreg ecranul ocupat, trebuie sa resetati dispozitivul si sa tineti apasat butonul Volume Up in timpul boot-ului, mobilesubstrate-ul fiind automat dezactivat. Dupa boot, deschideti Cydia, dezinstalati toate tweak-urile, faceti resetarile necesare si problema ar trebui sa dispara. Reinstaland cu grija totul aflati unde este problema si asteptati pana cand acel tweak este actualizat.