Parasind Apple, “creatorul” iOS-ului devine filantrop, calatoreste prin lume

  Scott Forstall este omul caruia Steve Jobs i-a incredintat sarcina de a concepe iOS-ul in baza caruia avea sa functioneze prima versiune a iPhone-ului, fostul SVP al companiei Apple ocupandu-se si de evolutia ulterioara a iOS-ului pana la cea de-a 6-a versiune. Din pacate, numeroasele probleme de functionare ale iOS 6, dar si dezamagirea utilizatorilor in legatura cu modul in care a evoluat iOS-ul de-a lungul timpului l-au fortat pe Tim Cook sa ia decizia de a il concedia pe Scott Fostall, acesta ocupand pozitia de consultant pana recent, cand a fost nevoit sa paraseasca Apple. In momentul de fata Forstall a devenit consultat pentru diverse startup-uri, investeste in proiecte caritabile desfasurate pe intregul glob si e zvoneste ca si-ar putea deschide o proprie companie.

He also advised a few startups, and became more philanthropically involved, focusing on education, poverty, and human rights. As for what’s next, Efrati doesn’t have any news, but he says VC firms like Kleiner Perkins and Andreessen Horowitz have stayed in touch, but Apple employees think Forstall’s next move will be starting his own company.

  Scott Forstall nu a parasit compania Apple cu mandria intacta, el fiind atacat de catre toata lumea pentru modul in care a condus echipele ce au dezvoltat iOS-ul de-a lungul anilor, iar acest lucru probabil l-a marcat. Totusi, fara Forstall iOS-ul nu ar fi evoluat atat de multe de-a lungul anilor si in ciuda problemelor sale de comunicare cu alti vicepresedinti, fostul SVP al Apple a contribuit intr-o foarte mare masura la evolutia pozitiva a companiei americane. Acestea fiind spuse, e putin probabil sa mai auzim foarte multe informatii legate de Forstall, insa el ramane o parte importanat a istoriei Apple.

5 COMENTARII

  1. Si eu sant nostalgic iPhone 4S cu iOS 6 + JB. Dar imi place si iPhone 5S cu iOS 7. Saptele e facut pt. iPhone 5S si eventual 5. Mai jos de astea 2 modele nu are rost sa fie instalat.

  2. Incet sau mai repede,IOS se indreapta spre iconitele multicolore ale windows.Se pierde din seriozitate,dar ne apropiem de “idiocracy”,si masele decid.Cei mai multi,vor cat mai multe biltz-blitzuri si culori,teme…Apple da oamenilor ce vor.

  3. @stavros: nu prea da oamenilor ce vor, as zice eu. Eu as vrea iOS-ul un pic mai customizabil, anumite functii esentiale din Cydia. Nu vreau android, imi place iOS-ul, dar fara atatea limitari.