Developer-ul aplicatiei Facebook pentru iPhone spune pas

22038 Joe Hewitt, developer-ul din spatele aplicatie Facebook a anuntat ieri ca paseaza proiectul ce implica dezvoltarea aplicatiei pentru iPhone catre un alt software engineer. Dar ce l-a facut sa spuna pas? Ei bine… deja vestitul sistem de aprobare al aplicatiilor impus de Apple pentru acceptarea aplicatiilor in iTunes. Exasperat se pare de modul in care Apple trateaza developerii si de stransoarea cu care gigantul din Cupertino isi tine sistemul, a hotarat sa spuna NU! si sa se intoarca la web development in cadrul firmei ce detine gigantul site de social networking, Facebook.

Intrebarea vine, daca developer-ul uneia dintre cele mai populare aplicatii pentru iPhone a pus pasul in prag si a decis sa plece, ce-i opreste si pe altii sa faca acelasi lucru? Va invata oare Apple ceva din aceasta lovitura si va incerca sa se apropie de oamenii care ii aduc miliarde de dolari anual? Tind sa cred ca NU! Si cel mai probabil vom mai avea de pierdut, pentru ca da, si noi avem foarte multe de pierdut daca developerii vor decide sa nu se mai ia in piept cu sistemul de aprobare al aplicatiilor impus de Apple.

Oare in urma acestui proces cei de la Facebook vor trece to the dark side si vor lansa aplicatia prin Cydia asa cum au facut altii in trecut sau se va razngadi Apple? Time will tell..