Internet Explorer 9 : the beginning

20nov09nto4tga Chiar daca aveti sau nu aveti un browser favorit, trebuie sa recunosateti ca Microsoft a facut pasi mari in ceea ce priveste imbunatatirea browser-ului nativ din Windows, Internet Explorer. Desigur ca nu se ridica la nivelul altor browsere precum Firefox sau Google Chrome sau Safari insa Microsoft se straduieste sa aduca Internet Explorer in lumea selecta a celor mai folosite browsere, asa cum a fost cu multi ani in urma.

La nici o luna de la lansarea Windows 7, Microsoft  a facut o mica demonstratie a versiunii 9 a Internet Explorer, punand accentul pe imbunatatirea performantei cu JavaScript-uri, suport pentru HTML 5 si o noutate in domeniu, accelerarea grafica pentru incarcarea content`ului de pe web.

Folosindu-se de DirectX si de puterea de procesare a chip-ului grafic al placii video, se doreste ca noul browser sa elibereze procesorul de munca necesara incarcarii elementelor grafice si a textului, insa mai este mult pana departe, Microsoft are destul timp sa strice totul sau sa faca ceva intr-adevar extraordinar.

Daca IE va fi mai bun vei face trecerea la el sau vei ramane pe Firefox?