Cum sa instalezi fisiere .deb cu iFile

Aceasta metoda de instalare a fisierelor se adreseaza in principal celor care nu sunt langa calculator sau celor care nu doresc sa instaleze fisiere cu Mobile Terminal. Desi varianta cu Mobile Terminal este mai simpla si v-o recomand, aveti un tutorial aici.

Anyway, sa incepem.

Pasul 1

Pentru a putea instala fisiere cu iFile, mai intai trebuie sa le puteti downloada de pe internet direct in telefon. Pentru asta aveti nevoie de 3 lucruri : conexiune la internet, Safari Download Plugin si Safari Download Manager. Safari Download Plugin este gratuit insa Safari Download Manager nu, il puteti cumpara din Cydia din repo-ul BigBoss sau il puteti lua de prin alte parti.

Pasul 2

Daca aveti deja instalate cele 2 aplicatii, trecem la cea de-a 3-a, iFile, care iarasi nu este gratuita, se gaseste in Cydia si costa 4$. Daca nu siti ce face iFile, trageti un ochi aici.

Pasul 3

Downloadati fisierul .deb folosind Safari, este foarte important, pentru ca Safari il va downloada intr-un anumit folder pe care vi-l voi spune in urmatorii pasi, daca downloadati folosind altceva va trebui sa cautati prin telefon fisierul.

Pasul 4

Dupa ce ati downloadat fisierul .deb deschideti iFile din telefon, din meniul setari bifati Show Hidden files On si navigati catre : var/mobile/Library/Downloads unde veti gasi fisierul downloadat. Selectati-l si iFile va afisa 2 optiuni : Zip viewer si Installer, selectati Installer si iFile va instala fisierul. Dupa terminarea instalarii fisierul ar trebui sa apara in Springboard, daca nu apare dati un respring telefonului.

Aveti aici si un tutorial video, dar atentie, este in limba engleza.

Daca aveti alte intrebari sau probleme mi le puteti adresa in pagina de support de aici.