Invisible Shield – protectie pe masura sau nu?

iphone-invisible-shield Daca sunteti la inceput de drum cu iPhone-ul vostru, asa cum eram eu acum cateva luni probabil va ganditi la o metoda de protectie avand in vedere ca acest telefon se zgarie foarte foarte usor pe partea din spate si nici ecranul care e marketat ca fiind rezistent la zgarieturi nu se prea ridica la inaltimea renumelui si din pacate daca doriti sa schimbati un ecran zgariat sau partea din spate a telefonului trebuie sa pregatiti o suma destul de considerabila. Probabil la inceput va veti gandi la o husa din piele/silicon/orice alt material si la o folie pentru partea din fata a telefonului insa cu timpul, depinzand de calitatea produselor folosite sau de inconvenietele aduse de folosirea acestora va veti simti nevoiti sa le schimbati. Spre exemplu, o husa siliconata va adauga cativa centimetri buni la grosimea telefonului, ii va strica total aspectul, va face scoaterea telefonului din buzunar fara a trage cu el tot ce se afla pe acolo imposibila si va fi un adevarat magnet de scame, insa va va proteja telefonul cel mai bine de efectele unei cazaturi sau lovituri. Un toc din piele, desi pare o idee buna la inceput, in timp va deveni impracticabil, datorita marimii ori daca e de proasta calitate se va strica. O idee buna ar fi folosirea unei carcase pentru partea din spate insa sunt destul de scumpe unele si se crapa destul de usor.

Trecand prin cateva din aceste metoda si eu, am hotarat la un moment dat sa caut o solutie cat mai simpla si mai durabila si am hotarat sa instalez un Invisible Shield pe telefon. Am facut prostia de a cumpara de la unul vanzatorii autorizati din Romania, iShield.ro in loc de firma care il produce, zagg.com, o alegere proasta prin prisma timpului pierdut, aproape 2 saptamani si a pretului care a fost aproape dublu : 2 saptamani si 100 lei la iShield vs aprox 3 saptamani si 60 lei(transport inclus) zagg.com(corectati-ma daca gresesc, dar kitul e 25$ iar transportul intre 3-5$ din cate stiam eu). Odata vazut cu pachetul in mana a venit timpul instalarii, pentru cei care nu stiu, instalarea unui invisible shield nu e usoara, trebuie multa rabdare si o mana sigura, pentru a avea rezultate cat de cat acceptabile, eu l-am instalat singur si nu am facut-o 100% corect, mi-au ramas cateva colturi nelipite cum trebuie dar sunt 90% multumit de cum s-a comportat pana acum. De ce doar 90%? O sa va explic imediat si o sa trecem in revista si cateva avantaje si dezavantaje ale folosirii Invisible Shield-ului.

Avantaje :

– Datorita metodei de instalare este practic imposibil sa ramai cu bule sau fire de praf sub folie, lucru care la majoritatea foliilor a fost motivul principal pentru care eu le-am aruncat dupa o saptamana;

– Materialul folosit este destul de placut la atingere, si ajuta foarte mult la cresterea aderentei cand tineti telefonul in mana;

– Pana acum mi-a protejat ecranul de cateva posibile zgarieturi foarte urate;

– Se zgarie, insa din nou datorita materialului folosit zgarieturile se “autorepara” ca sa spun asa in proportie de 50%, indeajuns de mult incat sa nu poata fi observata la o folosire normala;

– Pretul este foarte accetabil pentru o solutie completa de protejare a telefonului;

– Politica zagg.com de a schimba kit-uri Invisible Shield zgariate sau deteriorate gratuit daca va inregistrati pe site-ul lor.

Dezavantaje :

– Materialul folosit creeaza un efect de “coaja de portocala” care se observa destul de greu insa e acolo;

– Desi e marketat ca fiind rezistent la zgarieturi, materialul se zgarie, chiar foarte usor, o unghie mai mare poate lasa urme destul de adanci in el, noroc ca se repara;

– Metoda destul de complicata de instalare;

– Faptul ca nu ofera aceeasi protectie ca o husa de silicon in cazul unei cazaturi sau lovituri;

– Daca e folosit cu un telefon alb va arata foarte urat dupa un anumit timp pentru ca va aduna praf si scame pe la colturi.

– Daca nu e instalat corect va incepe sa se dezlipeasca, al meu a inceput sa dea primele semne la 3 luni de la instalare.

– Scade sensibilitatea touch-ului, destul de putin, dar uneori se simte.

– Odata cu aplicarea foliei telefonul nu va mai putea fi folosit cu dock-ul ori cu vreun suport pentru masina.

Cam atat imi pot eu aduce aminte acum, daca aveti si voi alte puncte tari/slabe va rog sa mi le spuneti.

All in all eu sunt multumit deocamdata de Invisible Shield, chiar daca in coltul de sus, langa butonul de lock s-a dezlipit o bucatica, mi-a protejat ecranul de 2 zgarieturi destul de urate si nu regret banii dati pe el, desi dupa anul nou cel mai probabil o sa-l trimit in SUA pentru schimbare. Mi se pare a fi o solutie mult mai buna decat o husa de silicon/toc de piele/carcasa de plastic lipita pe spate si combinata cu o folie pe ecran care nus e lipeste bine, are bule si urme de praf, dar desigur fiecare cu piticii lui. Eu va recomand cu caldura Invisible Shield, daca il instalati corect nu vad de ce nu v-ar putea servi cu folos.