Top 5 cele mai bune jocuri ale lunii Noiembrie 2009

Va voi prezenta in cele ce urmeaza un top 5 al celor mai bune jocuri ale lunii Noiembrie 2009 conform toucharcade.com, rating-ul a fost bazat pe voturile utilizatorilor, aici va prezint jocurile care au avut cel mai mare numar de stele pe un plafon de la 1-5. Asa ca iata-le in ordinea numerelor de pe tricou :

1. Jet car stunts

866370_2-300x200 Un joculet destul de interesant cu o multitudine de stunt-uri ce pot fi facute intr-o lume 3D in cadrul unui circuit special creat pentru a permite jucatorilor sa efectueze tot felul de sarituri, spirale in aer, cat si pe circuit. Joculetul este foarte catchy, controlul este foarte bun, iar suntele aproape ca iti dau senzatia unui joc pe PC. Controlul masinii se face pe baza accelerometrului, iar in timpul sariturilor aveti butoane dedicate pentru a face stunt-urile. Un joculet care-si merita cei 1.99$ dolari in principal datorita feeling-ului care ti-l da. Il puteti gasi in AppStore aici, iar un gameplay video aveti aici.

2. Eliminate Pro

ELIMINATE_screenshot_05 Jocul celor de la Ngmoco care l-am prezentat si eu cu ceva timp in urma. Jocul este practic in FPS bazat pe stilul de joc introdus de Halo, insa prin introducerea unor elemente specifice jocurilor de tip RPG, Eliminate Pro a devenit extrem de popular foarte rapid, castigand milioane de fani in numar cateva luni. Simplificand lucrurile jocul va ofera atmosfera din Counter Strike pe iPhone insa cu mult mai multe optiuni si posibilitati, arme diferite, upgrade-uri, puteri si multe altele insa acelasi feeling de FPS multiplayer care ti-l da un joc precum Counter Strike. Din pacate FPS-urile pe iPhone sunt foarte greu de jucat datorita controlului greoi asa ca nu-l recomand incepatorilor insa pentru cei experimentati merita incercat. Jocul poate fi downloadat gratuit din Ro AppStore de aici, gameplay video aici.

3. I dig it Expeditions

IDigIt2EXP-01 I dig it Expeditions este un joc pentru cei carora le place aventura, jocurile de tip puzzle, questing, etc. Aceasta este a doua varianta a jocului, in prima personajul principal era un fermeri care era sa-si piarda ferma in defavoarea bancii, dar care a decis sa caute comori pe proprietatea sa. Aceasta a doua versiune porneste de la premisa ca ati platit datoriile catre banca si acum aveti indeajuns de multi bani pentru a porni in cautarea altor comori un cele mai indepartate si exotice locuri de pe Pamant. Joculetul este fun, te tine activ, alert, iti pune inteligenta si iscusinta la incercare pentru a descoperi comorile ascunse de-a lungul campaniei. Joculetul se gaseste in AppStore pentru 2.39€ aici, gameplay video gasiti aici.

4. Call of Duty Zombies

057689 Aceasta versiune a arhicunoscutului joc Call of Duty este o portare de pe console a modului survivor care va punea in fata unor valuri infinite de zombies pe care desigur trebuia sa-i omorati. Din pacate versiunea pentru iPhone nu include decat o singura harta, “Nacht der Untoten”, insa Activision a promis ca va face disponibila inca una contra cost in AppStore cat mai curand. Joculetul poate fi cumparat de aici la pretul de 10$, iar un gameplay video aveti aici.

5. Asphalt 5

as-300x200 Deja arhicunoscutul Asphalt 5 pe care l-am prezentat succint aici se claseaza pe ultimul loc, deloc surprinzator pentru mine avand in vedere ca, mie cel putin, mi-a dat senzatia de joc comercial, repetivitate plictiseala. Grafica, again, pentru mine, nu este extraordinara desi detin un 3GS pe care ar fi trebuit sa beneficiez de maximul detaliilor oferite. Din punctul meu de vedere isi merita locul, este un joc bun, in categoria racing e printre primele, sper ca 6 sa fie mai bun. Joculetul poate fi cumparat din Ro AppStore pentru 5.49€ de aici, o versiune demo gratuita aveti aici, iar gameplay video aveti aici.

Dar ce e un top fara mentiuni? Va prezint 2 joculete care desi nu au intrat in top 5 merita mentionate macar :

Wheeler’s Treasure

IMG_0969-300x200.PNG Un joculet destul de interesant care are drept personaj un pirat in cautarea comorii pierdute. Jocul se desfasoara de-a lungul mai multor nivele, de-a lungul carora trebuie sa fiti mai rapid decat o gigantica roata care se invarte in background, daca aceasta iese din ecran, ati pierdut nivelul. Controlul este foarte usor de folosit, se bazeaza in principal pe folosirea celor 2 butoane din partea stanga jos a ecranului, restul putand fi facut doar prin swipe-uri in partea stanga sau dreapta a ecranului pentru a-l directiona. Poate fi gasit in Ro AppStore pentru 1.59€ aici, iar un gameplay video gasiti aici.

Ravensword

Ravensword_Lava01-300x200 Si ultimul, dar nu cel din urma, jocul celor de la Chillingo, Ravensword, despre care am vorbit aici si aici, este un RPG clasic care va pune in postura unui personaj care se lupta cu tot felul de creaturi si monstri de-a lungul jocului, avand la dispozitie o serie intreaga de arme si puteti pentru a-si duce la bun sfarsit quest-urile. Daca va place acest gen de joc, va invit sa-l cumparati, merita, n-am auzit pe nimeni sa regrete banii dati. Il puteti gasi in Ro AppStore pentru 5.49€ aici, trailer gasiti aici.

Si cam atat pentru ziua de azi, voi mai posta topuri cu aplicatii si jocuri si din alte surse, stiu ca sunt multi care doresc sa afle cam tot ce se poate despre ultimele jocuri/aplicatii, ce merita instalat si ce nu.