Transforma-ti iPhone-ul intr-o telecomanda universala

Zilele acestea, NewKinetix va lansa pe piata Rē, un accesoriu pentru iPhone/iPod Touch care ajutat de aplicatia cu acelasi nume va transforma telefonul vostru intr-o adevarata telecomanda virtuala, putand controla orice aparat electrocasnic al carui telecomandare functioneaza prin Infrarosu.

Aplicatia este programata pentru lansare undeva spre inceputul anului viitor, atat aplicatia cat si accesoriul fiind singurele de acest gen pentru iPhone/iPod Touch. Accesoriul se conecteaza in locasul in care in mod normal introduceti cablul de date, facand legatura prin infrarosu intre terminalul vostru si accesoriul pe care doriti sa il comandati. Aplicatia este extrem de customizabila permitand utilizatorilor sa isi aranjeze in orice mod doresc butoanele pe ecranul telefonului, putand adauga sau scoate butoanele care nu le folosesc, existand si optiunea de a crea liste favorite pentru aparate electrocasnice diferite. Deocamdata nu se stie exact care este lista de aparate suportate insa developerii se lauda ca acest sistem va elimina necesitatea folosirii a 2,3,4 comenzi pentru necesitatile zilnice a fiecaruia.

Mie unul mi se pare ceva foarte util, in special pentru iPhone ca este un gadget in adevaratul sense al cuvantului, problema cea mai mare este ca nu prea vad eu vreun comerciant roman care sa adauca asa ceva pe piata noastra, oricum ideea e buna si cred ca va prinde.

2 COMENTARII

  1. Ce practic ar fi.
    N-am inteles niciodata de ce producatorii de tel mobile in general au renuntat pe parcurs la infrarosul – era foarte bun pentru aplicatii de genul asta.

  2. Pentru ca din punct de vedere tehnologic e depasit, Bluetooth-ul e mult mai bun si a inceput sa fie utilizat la multe electrocasnice, inclusiv la masini.