Nexus One hands-on preview

Nexus One, bijuteria celor de la Google a ajuns zilele trecute in mainile unor review-eri care l-au intors pe o parte si pe cealalta pentru a vedea cate din zvonurile despre acest telefon sunt int-adevar adevarate sau nu. Pentru cei care inca nu stiu ce e Nexus One, va recomand acest articol unde am prezentat si datele privind hardware-ul telefonului.

In primul rand, telefonul este facut de cei de la HTC, cu care Google a mai colaborat in multe randuri, asa ca din punct de vedere al design-ului telefonul seamana destul de mult in anumite linii cu ultimele terminale de la HTC, este ceva mai subtire decat iPhone-ul totusi insa nu este cel mai aratos terminal dintre toate, dar nici cel mai urat.

Nexus One nu difera chiar atat de mult fata de Droid, lasand la o parte hardware-ul, Android 2.1 nu aduce modificari substantiale, prezentand in mare aceleasi lipsuri ca in versiunile anterioare, printre acestea cel mai important este multitouch-ul care desi este suportat de la Android 2.0 in sus, la Nexus One inca nu a fost implementat. Desi din punct de vedere hardware este unul dintre cele mai puternice telefoane din lume, dupa cum veti vedea si in video-ul de mai jos, telefonul are momente cand se misca destul de greoi, in special in timpul navigarii printre homescreen-uri, in timpul scrolling-ului printre paginile web insa per total este ceva mai rapid decat restul telefoanelor Android, insa nu cu mult.

Android 2.1 vine cu cateva noutati, printre care o tastatura noua, care ar trebui sa usureze tastarea, live wallpapers care adauga wallpapere animate destul de interesante, numarul homescreen-urilor a crescut la 5, etc. Desi Google incearca, este inca destul de departe de a egala iPhone OS.

All-in-all este un telefon bun, iar la pretul marketat eu spun ca este o optiune ce merita luata in calcul daca doriti sa va cumparati un telefon.


via Engadget.