AppTrackr – appulo.us renascut

Stim cu totii cat de greu se misca appulo.us si ca este aproape imposibil sa downloadezi vreo aplicatie folosind portalul celor de la hackulo.us. Principalul motiv pentru care proiectul appulo se apropie de sfarsit este in primul rand numarul extrem de mare de utilizatori care acceseaza zilnic site-ul in cautare de aplicatii(aproximativ 3 milioane de vizitatori unici pe zi) iar in plan secundar inactivitatea lui Kyek, omul care a pus bazele, a avut grija si a modernizat portalul dar care acum trebuie sa predea stafeta unei echipe care are mai mult timp la dispozitie pentru a se dedica unui nou proiect. Desigur ca neplacerile nu au creeat frustrari doar in randul utilizatorilor ci si a celor care uploadau aplicatii pe site deoarece site-ul a devenit atat de greoi incat introducerea de noi aplicatii devenise un chin, iar la nenumaratele insistente ale utilizatorilor de pe hackulo.us s-a decis creearea unui nou proiect.

Bazele noului proiect au fost puse sub conducerea lui TDDebug, noul portal se va numi AppTrackR, va avea intreaga baza de date cu aplicatiile existente in momentul de fata pe appulo.us insa interfata va fi complet schimbata, echipa care se va ocupa de noul proiect creeand propriul UI. De data aceasta de proiect se vor ocupa, dupa spusele celui care il conduce, mai multe figuri cunoscute din comunitatea iPhone care vor lua impreuna toate deciziile legate de functionarea portalului.

Noul portal va veni cu cateva noutati, iata-le :

– New state of the art cache management system;

– A better model for data distribution;

– Heavy optimization software;

– Ajax is used for almost all operations, making the website more responsive and faster. Javascript will render and construct the page instead of our server;

– App icons are fully rounded instead of being sometimes rectangular and ugly (like on Appulous);

– Screenshots are viewed in a small frame which can be navigated with buttons. The screenshots will fade/slide in from each other;

– Categories and sorting options are easy to access and manipulate;

– Search is easy to operate;

– Default options on submission are tailored for mass-submission.

Astea sunt in mare modificarile, desigur ca numarul acestora va fi mult mai mare, sper doar ca prin acest proiect sa realizeze intr-adevar ceva folositor si mult mai fiabil decat vechiul proiect. Deocamdata noul portal se afla in stadiul de beta testing iar acces la el au doar anumiti useri din comunitatea hackulo. Pana una alta zilele portalului appulo.us sunt numarate, asa ca “bucurati-va” de el cat mai puteti.