iBlueNova – iBluetooth renascut

Am tot vorbit zilele acestea despre iminenta lansare a noii versiuni a celebrei aplicatii iBluetooth si iata ca ceea ce prevesteam eu in post-ul de ieri a devenit realitate prin lansarea in cursul serii trecute a versiune beta a noii aplicatii iBluetooth denumita iBlueNova. iBlueNova a devenit in acest moment singura aplicatie din lume ce permite utilizatorilor de iPhone/iPod Touch sa transfere orice fel de fisiere intre ele sau cu alte telefoane mobile. Desi a fost lansata, deocamdata este disponibila doar in versiune beta si doar pentru un numar limitat de persoane special alese de developer-ul acesteia, MeDevil.

iBlueNova vine cu o serie intreaga de modificari, ceea ce nu poate decat sa ne bucure pentru ca,eu si altii, ca posesori de iPhone 3GS asteptam de mai bine de jumatate de an aceasta aplicatie. In ceea ce priveste user interface-ul, noua aplicatie a suferit ceva modificari in special la File Manager care acum este mult mai complet si in cazul fisierelor audio/video afiseaza numele complet al melodiei, asa cum este el in iTunes in loc de sirul de caractere ce rezulta dupa convertirea acestora in timpul copierii, ceea ce ajuta foarte mult pentru gasirea mult mai usoara a acestora.

O alta zona in care iBlueNova vine cu noutati este panoul de Settings in care au fost introduse urmatoarele features :

  • the name of our device,
  • enable automatic search for Bluetooth devices to send files,
  • activate a vibration as soon as we receive a file from someone
  • choose a PIN for pairing of devices
  • Send images as JPEG or original
  • Automatically save all the images received in the library
  • choose different paths to save the videos, photos, music and other files that we receive

Din  testele facute pana acum, aplicatia pare sa fie destul de stabila si bug free, desi este in varianta beta, viteza de transfer se situeaza undeva in jurul a 100 KB/s, satisfacator pentru o conexiune Bluetooth.

Sper ca beta testing-ul sa treaca repede si cel tarziu la sfarsitul saptamanii acesteia sa avem si varianta finala, desigur ca nu va fi gratuita, va costa, insa eu spun ca merita pretul.