geohot cu vesti proaste despre tethered jailbreak

Dupa cum prea bine stiti, cea mai mare problema in momentul de fata in comunitatea iPhone este tethered jailbreak-ul, despre care am discutat pe larg aici, cauzat de noul bootrom introdus in toate terminalele iPhone 3GS/iPod Touch 3G fabricate din luna Noiembrie(Octombrie dupa unii) incoace. Salvatorul comunitatii iPhone de la sfarsitul anului trecut a fost fara indoiala geohot care a reusit initial sa faca prima metoda de jailbreak pentru iPhone 3GS si apoi sa gaseasca exploit-ul pentru noul baseband 05.11.x.

Dupa aflarea vestii ca noile terminale vor avea o modificare hardware care le va face incapabile de a avea un jailbreak complet, intreaga comunitate si-a intors privirile catre Dev Team si geohot de la care sperau(unii inca spera) sa gaseasca o rezolvare si pentru acest nou obstacol impus de Apple. Din pacate pana acum nici geohot, nici Dev Team nu au reusit sa produca un tool care sa jailbreak-uiasca per complet noile iPhone/iPod Touch 3G-uri si cel putin din partea lui geohot avem semnale ca nu va produce niciodata asa ceva.

Dupa cum explicam in articolul despre istoria tethered jailbreak-ului, aceasta nu este prima oara cand comunitatea iPhone se confrunta cu asa ceva, initial posesorii de iPhone 2G au trecut printr-o problema similara, problema care si-a gasit rezolvarea mai intai prin fabricarea unui dispozitiv hardware sau dongle cu care puteai reporni telefonul si mai apoi printr-o solutie software. Din pacate geohot a ales sa mearga pe calea solutiei hardware si a spus ca se gandeste sa fabrice dispozitive cu ajutorul carora sa puteti reporni telefonul oriunde va aflati fara a mai fi necesar sa conectati telefonul la calculator. Pentru a afla daca oamenii sunt interesati de un asemenea produs a facut un poll aici unde intreaba cat ar fi oamenii dispusi sa plateasca pentru un asemenea device.

In functie de rezultatul poll-ului se va decide daca va incepe fabricarea lor sau nu. Voi ati da bani pe un asemenea device? Daca da, cati?

17 COMENTARII

 1. Sunt la curent cu problema asta cu JB tethered pentru 3GS de generatie mai noua. Sincer mi se pare ca nici DevTeam si nici GeoHot nu s-au mai intrebuintat pentru a gasi o solutie.
  Nu neg ca ar fi dificil dar niciunul dintre cei doi nu s-a mai arata interesat de problema.

  Vad ca mai degraba scot variante de Pwnage pentru windows si alte prostii.

  Mai oboseste omu’ si in plus poate nu mai sunt dispusi sa o faca pe gratis. Daca Geohot s-a gandit la o varianta hardware e clar ca vrea sa mai scoata niste bani.

  Provocarea mare va fi noul iPhone.
  Sa vedem atunci daca “razboinicii luminii” se vor dovedi la fel de eficienti!

 2. @Dan P.: Da, e vorba de bani! Nu era pana acum dar am impresia ca pe geohot l-au suparat foarte tare ce care ii vindeau soft-ul. El din donatii nu cred ca a adunat prea multi bani si faptul ca diferite site-uri vindeau blackra1n si blacksn0w pe bani buni l-a facut sa aleaga calea monetizarii cunostintelor sale.
  Dev Team doarme de mult, nu vad de la ei nici o solutie, ori au plecat oamenii care faceau din exploit-uri tool-uri pentru jailbreak ori au alte motive in spate, oricum ar fi ei nu mai sunt salvarea.
  Din pacate cred ca asta e un precedent periculos, s-ar putea ca la noul iPhone sa fim nevoiti sa platim pentru jailbreak si unlock.

 3. nu va impacientati:D… e la fel ca si inainte de 3.0 beta. multa lume a ramas cu tel blocat dupa ce au facut update la 2… nu mai stiu care era ultima versiune inainte de 3.0, iar dev team nu a scos nimic pe ideea ca daca ar scoate un sis de deblocare, probabil cei de apple l-ar modifica pana la aparitia versiunii oficiale… cred ca asa stau lucrurile si acum… nimeni nu mai misca nimic, fiindca le-ar fii mai dificil daca cei de la apple ar stii ca noul bootrom nu mai prezinta nici o bariera pt comunitatea jb

 4. Ai dreptate, ideea cu dongle-ul asta imi aminteste de TurboSim-uri. S-au scos bani buni cu alea si am impresia ca dongle-urile astea vor fi noile “TurboSim-uri”.

 5. Nu ar fi nicio problema daca ar scoate un dongle hardware, atata vreme cat ar rezolva problema…

  Ma gandeam si eu de sarbatori sa trec de la 3G la 3GS, dar am renuntat la idee dupa ce am citit mai multe despre tethered JB 🙁 chiar daca imi resetez foarte, foarte rar iPhone-ul (de obicei reSpring-ul e inlocuitor de restart), nu mi-ar conveni sa o iau de la inceput cu JB-ul dupa ce as face treaba asta. Asa ca o solutie, fie ea si hardware daca software nu se poate, ar fi binevenita, chiar daca nu va fi oferita gratuit ca si pana acum…

 6. @seba18: Cat dureaza JB-ul? 10 secunde si gata, ai revenit la normal. Problema nu e ca va fi oferita o solutie dongle pe bani, problema e ca acea solutie se va vinde alora care platesc mai mult pentru ca geohot e unul singur si sunt sute de mii de posesori de 3GS. Chiar crezi ca o sa prinda vreunu din Europa dongle prea curand? I vote NO!

 7. @zaone: -daca dai 100 de euro la orange pentru decodare ,crezi ca o sa il dai mai scump cu 100 de euro?sau chiar daca ar fi asa desi nu cred ,nu castigi nici un ban in plus.

 8. Sincer… am luat iPhone’ul 3G in Decembrie 09. Si da, am probleme la restart dupa jailbreak. Insa tin sa mentionez ca intr’un final porneste. Adica ma chinui cu cateva restarturi fortate si pana la urma porneste.