geohot cu vesti proaste despre tethered jailbreak

Dupa cum prea bine stiti, cea mai mare problema in momentul de fata in comunitatea iPhone este tethered jailbreak-ul, despre care am discutat pe larg aici, cauzat de noul bootrom introdus in toate terminalele iPhone 3GS/iPod Touch 3G fabricate din luna Noiembrie(Octombrie dupa unii) incoace. Salvatorul comunitatii iPhone de la sfarsitul anului trecut a fost fara indoiala geohot care a reusit initial sa faca prima metoda de jailbreak pentru iPhone 3GS si apoi sa gaseasca exploit-ul pentru noul baseband 05.11.x.

Dupa aflarea vestii ca noile terminale vor avea o modificare hardware care le va face incapabile de a avea un jailbreak complet, intreaga comunitate si-a intors privirile catre Dev Team si geohot de la care sperau(unii inca spera) sa gaseasca o rezolvare si pentru acest nou obstacol impus de Apple. Din pacate pana acum nici geohot, nici Dev Team nu au reusit sa produca un tool care sa jailbreak-uiasca per complet noile iPhone/iPod Touch 3G-uri si cel putin din partea lui geohot avem semnale ca nu va produce niciodata asa ceva.

Dupa cum explicam in articolul despre istoria tethered jailbreak-ului, aceasta nu este prima oara cand comunitatea iPhone se confrunta cu asa ceva, initial posesorii de iPhone 2G au trecut printr-o problema similara, problema care si-a gasit rezolvarea mai intai prin fabricarea unui dispozitiv hardware sau dongle cu care puteai reporni telefonul si mai apoi printr-o solutie software. Din pacate geohot a ales sa mearga pe calea solutiei hardware si a spus ca se gandeste sa fabrice dispozitive cu ajutorul carora sa puteti reporni telefonul oriunde va aflati fara a mai fi necesar sa conectati telefonul la calculator. Pentru a afla daca oamenii sunt interesati de un asemenea produs a facut un poll aici unde intreaba cat ar fi oamenii dispusi sa plateasca pentru un asemenea device.

In functie de rezultatul poll-ului se va decide daca va incepe fabricarea lor sau nu. Voi ati da bani pe un asemenea device? Daca da, cati?