Prima Pagina Apple geohot cu vesti proaste despre tethered jailbreak

geohot cu vesti proaste despre tethered jailbreak

17

Dupa cum prea bine stiti, cea mai mare problema in momentul de fata in comunitatea iPhone este tethered jailbreak-ul, despre care am discutat pe larg aici, cauzat de noul bootrom introdus in toate terminalele iPhone 3GS/iPod Touch 3G fabricate din luna Noiembrie(Octombrie dupa unii) incoace. Salvatorul comunitatii iPhone de la sfarsitul anului trecut a fost fara indoiala geohot care a reusit initial sa faca prima metoda de jailbreak pentru iPhone 3GS si apoi sa gaseasca exploit-ul pentru noul baseband 05.11.x.

Dupa aflarea vestii ca noile terminale vor avea o modificare hardware care le va face incapabile de a avea un jailbreak complet, intreaga comunitate si-a intors privirile catre Dev Team si geohot de la care sperau(unii inca spera) sa gaseasca o rezolvare si pentru acest nou obstacol impus de Apple. Din pacate pana acum nici geohot, nici Dev Team nu au reusit sa produca un tool care sa jailbreak-uiasca per complet noile iPhone/iPod Touch 3G-uri si cel putin din partea lui geohot avem semnale ca nu va produce niciodata asa ceva.

Dupa cum explicam in articolul despre istoria tethered jailbreak-ului, aceasta nu este prima oara cand comunitatea iPhone se confrunta cu asa ceva, initial posesorii de iPhone 2G au trecut printr-o problema similara, problema care si-a gasit rezolvarea mai intai prin fabricarea unui dispozitiv hardware sau dongle cu care puteai reporni telefonul si mai apoi printr-o solutie software. Din pacate geohot a ales sa mearga pe calea solutiei hardware si a spus ca se gandeste sa fabrice dispozitive cu ajutorul carora sa puteti reporni telefonul oriunde va aflati fara a mai fi necesar sa conectati telefonul la calculator. Pentru a afla daca oamenii sunt interesati de un asemenea produs a facut un poll aici unde intreaba cat ar fi oamenii dispusi sa plateasca pentru un asemenea device.

In functie de rezultatul poll-ului se va decide daca va incepe fabricarea lor sau nu. Voi ati da bani pe un asemenea device? Daca da, cati?