iPhone 3GS vs Nexus One video review comparativ

A trecut ceva vreme decand Nexus One a fost lansat pe piata si a venit vremea sa vedem cele 2 terminale intr-ul head-2-head video. Am facut un review comparativ inte cele 2 terminale saptamana trecuta, il puteti citi aici, astazi voi vorbi doar despre cele 2 video-uri pe care le voi posta mai jos.

Ambele au punctele forte si punctele slabe, ambele sunt produse de companii foarte puternice cu echipe de marketing foarte bine puse la punct dar care din ele este mai bun? Voi cine credeti ?….. raspunsul dupa video :



… and the winner is Nexus One. Sper ca ati avut rabdare sa vedeti video-urile, daca nu, sper ca terminalul desemnat de mine castigator sa va dea rabdarea sa le vedeti.

De ce am desemnat Nexus One ca invingator? Simplu! Pentru ca din punct de vedere hardware si al functionalitatii este mai buna decat iPhone-ul(cu foarte putin). Este mai rapid, nu cu mult dar este si se simte, site-urile se incarca mai repede, video-urile se incarca mai repede, aplicatiile la fel, in meniu la fel. E clar ca Nexus One are hardware-ul mai bun decat iPhone-ul. Dar aici vorbim despre produsele stock, fara jailbreak si alte minunatii pentru ca daca intram in lumea jailbreaking-ului foaia se schimba, dar numai pe partea functionalitatii pentru ca din punct de vedere hardware va fi tot inferior.

Se vede ca procesorul acela de 1Ghz isi face treaba, insa cele peste 100.000 de aplicatii, jailbreaking-ul, comunitatea extrem de mare si accesul la minunata lume a aplicatiilor “gratuite”/add-ons/patches fac iPhone-ul favoritul zilei. Batalia aceasta a fost pierduta, dar foarte strans, indeajuns de strans incat sa spun ca privind in perspectiva tot iPhone-ul ramane telefonul care merita banii. Voi ce spuneti?

12 COMENTARII

  1. -am avut si eu hero si stiu ce poate face android ,dar pentru ifone conteaza comunitatea imensa si aplicatiile foarte multe unde sunt toti developerii tari 🙂

  2. -mi se pare inutil un procesor cu 2 nuclee ce sa faci cu el sa te lauzi ca ai dual core in buzunar,ca si pc multi isi ia quadcore si il folosesc la ascultat muzica si privit filme 🙂
    -oricum apple o sa ne dea cu picatura ,eu zic sa nu ne facem mari sperante ca o sa fie revolutionar ca pe urma o sa fim dezamagiti.

  3. @mafia: Hmm un dual core pe telefon ar fi ceva revolutionar, poate prea revolutionar pentru Apple, dar nu se stie niciodata.
    Ce sa faci cu el? Ai citit articolul meu in legatura cu noul chip grafic? Un dual core combinat cu ala si vei avea pe iPhone jocuri asemanatoare cu cele de pe PC la o grafica exceptionala. Sa nu mai vorbim de multitasking.
    E adevarat ca sa o sa ne dea cu picatura, eu zic ca un nou chip grafic, camera mai buna, LED flash, astea vor ajunge in urmatorul iPhone. Tu ce zici?

  4. -eu zic ca ceri prea mult 🙂 nu am idee ce o sa ne ofere astea sunt doar speculatii,dar cred ca o sa ne dea ceva ce deja au celelate telefoane :))

  5. Da , e mai bun hardware , dar sa asteptam oleaca sa apara 4G .

    Atunci se poate spune exaact care e mai bun. Dar daca scoate cum se aude iPhonul un procesor multicore a dat “ceata” la totzi 🙂