Apple grabeste procesul de verificare a aplicatiilor

Se pare ca noul an nu a adus doar o promotie care oferea aplicatii gratuite utilizatorilor ci a adus un cadou si developerilor de aplicatii sub forma regandirii procesului de verificare/acceptare a aplicatiilor in AppStore de catre Apple. Dupa nenumaratele cazuri in care developerii se plangeau fie de durata prea mare de verificare a aplicatiilor sau de modul in care Apple respinge unele aplicatii pentru motive care de care mai stupide, iata ca intr-un final s-a gasit cineva care sa faca ordine in echipa AppStore si lucrurile par sa o ia pe un drum bun.

In perioada sarbatorilor, iTunes Connect serviciul pus la dispozitie de Apple developerilor pentru a-si trimite aplicatiile spre verificare a fost indisponibil si odata cu revenirea sa se pare ca s-au facut unele modificari. Cea mai importanta dintre ele este scurtarea procesului de verificare/acceptare/introducere a aplicatiilor in AppStore care in unele cazuri a ajuns la 2-3 zile in loc de saptamani intregi cum se intampla vara trecuta.

Pentru developeri este o veste estrem de buna, dar oare cat de buna este pentru utilizatori? Sincer sa fiu nu stiu cat de buna este pentru noi scurtarea procesului pentru ca probabil oamenii care se ocupa de verificari nu au la dispozitie aceeasi perioada de timp pentru a verifica cu rigurozitate daca o anumita aplicatie indeplineste sau nu conditiile impuse pentru a fi acceptata in AppStore. Si daca este asa cum spun eu atunci este foarte probabil sa “scape” pe piata aplicatii care fie ne-ar putea brick-ui iPhone/iPod Touch-ul fie ar putea trimite datele noastre personale pe serverele unor developeri rau intentionati care le-ar putea folosi poate spre dezavantajul nostru.

Indiferent de rezultat, schimbarile au fost facute si ramane de vazut ce ne asteapta in viitorul apropiat.