Project Gordon aduce flash-ul pe iPhone

Zilele trecute va vorbeam despre hotararea celor de la Adobe de a forta mana Apple pentru a introduce mult asteptat-ul flash pe iPhone odata cu firmware 4.0. Desi perspectiva suna bine, s-ar putea sa avem de asteptat mult mai putin decat credeam pentru a putea folosi flash-ul pe iPhone direct din Safari datorita proiectului Gordon la care lucreaza cativa developeri, proiect care desi se afla in faze incipiente pare foarte promitator fiind testat deja pe iPhone 3GS care a rulat animatiile fara probleme. Proiectul se bazeaza pe folosirea JavaScript-ului pentru a aduce pe iPhone flash-ul si deocamdata au fost facute 4 .swf-uri pe care le puteti vedea aici insa ce e mai interesant este ca nu aveti nevoie de jailbreak ori vreo alta aplicatie instalata pentru a rula flash pe telefonul vostru.

Deocamdata cam atat se stie despre noul proiect dat fiind faptul ca este intr-o faza de inceput, oricum perpectiva este destul de buna pentru ca s-a gasit in sfarsit o metoda de a rula flash pe iPhone fara a fi nevoie de a instala diferite aplicatii, dar mai important decat atat nu este nevoie de jailbreak.

Ramane de vazut daca Apple se va decide sa aduca in mod oficial sau nu flash-ul pe iPhone, insa orice ar decide avem o alternativa in proiectul Gordon.

16 COMENTARII

  1. @Laur: Mie din toate 4 mi-au mers doar 2 si alea sacadat, cei care le-au testat spuneau ca merg fara probleme dar vad ca…
    A mai incercat cineva? Va merg fluent? Daca da, spuneti si ce model de iPhone aveti.

  2. @mafia:
    -rectific le-am incercat inca odata si merg toate si se misca perfect mai putin cea cu DM pana se face DM din stelutese misca framat , dupa se misca perfect.

  3. @mafia: Pe PC nu se prea observa, se observa totusi momentul cand bucla se opreste si o ia de la inceput. Oricum ideea e buna, e inca la inceput si decat nimic e foarte bun si atat.