Nokia Ovi Maps Gratuit vs Apple Google Maps

Cineva de la Nokia a dormit bine saptamanile acestea pentru ca au luat probabil cea mai desteapta decizie a anului 2010, anume aceea de a oferi softul de navigatie Ovi Maps gratuit pentru toate telefoanele Nokia. Softul include hartile pentru 180 de tari, suporta 46 de limbi internationale, informatii despre trafic pentru 10 tari si voice turn-by-turn navigation pentru 74 de tari de pe Glob. Toate astea GRATUIT pentru orice telefon Nokia cu GPS versus aplicatia Maps inclusa in iPhone care necesita conectarea la internet pentru a afisa hartile din Google Maps si ofera fix NIMIC(well aproape nimic).

Avand in vedere ca se simte si presiunea lansarii aplicatii gratuite de la Google care ofera aproape aceleasi lucruri ca si Ovi Maps oare ce va face Apple? Oare ne va incalzi Apple inimile cu o aplicatie Maps care sa contina exact aceleasi lucruri? Ma indoiesc amarnic ca vor face un asemenea “cadou” cumparatorilor avand in vedere ca aplicatiile iGo, Navigon si Tom Tom de zeci sau sute de $/€ bucata inca se vand in AppStore.

Sper ca Apple sa se trezeasca din starea de somnolenta si sa accepte sa renunte la o parte din profit pentru a oferi cumparatorilor de produse Apple mai multe beneficii pentru ca in ritmul asta desi iPhone-ul a fost anul trecut telefonul momentului, s-ar putea ca anul acesta sa nu mai vada o asemenea glorie, nici cu apptrackr.org care-l sustine puternic prin aplicatiile crack-uite oferite nici prin suportul comunitatii iPhone care prin jailbreak/unlock a contribuit puternic la vanzarile record.

Si un mic video cu ce poate Ovi Maps :