Apple permite VoIP pe 3G prin firmware 3.2 si Adobe nu renunta la iPhone OS

Apple a facut ceva extraordinar aseara(in afara de lansarea iPad), s-a hotarat sa dea drumul posibilitatii de a folosi 3G-ul pentru a suna prin tehnologia VoIP. Tehnologia VoIP va permite sa folositi internetul pentru a suna oriunde in lume la costuri mult mult mai mici decat a operatorilor de telefonie mobila si este cea mai excelenta metoda de a suna undeva cand sunteti intr-o tara straina de exemplu. Problema cu folosirea 3G pentru VoIP este destul de veche, Skype ofera VoIP de cativa ani insa Apple a refusat sa permite folosirea 3G-ului asa ca s-a nascut 3G Unrestrictor, o aplicatie care inlatura limitarea aceasta. Aceasta mica concesie este 100% legata de iPad si de faptul ca AT&T va oferi contracte de internet mobil pentru iPad, practic AT&T a fost si motivul pentru care Apple a limitat acest lucru de la bun inceput. Si daca tot a fost deblocat oficial 3G-ul, a aparut si prima aplicatie care va lasa sa sunati prin VoIP, iCall se numeste si poate fi downloadata gratuit din AppStore, Ro link aici.

Acum sa vorbim despre un MARE minus al iPad-ului, flash-ul. In cursul acestei seri pe forumul oficial al Adobe a fost creeat un thread care le reamintea developerilor de aplicatii pentru iPhone/iPod Touch/iPad de posibilitatea de a face aplicatii folosind tehnologia din Creative Suite 5 si programul Packager pentru iPhone. Desi Apple se incapataneaza sa introduca flash-ul pe device-urile sale, se pare ca initiativa trebuie luata de Adobe, si a fost luata de mult, eu sper ca in saptamanile urmatoare sa inceapa sa creasca numarul aplicatiilor bazate pe flash din AppStore si de ce nu sa existe o metoda prin care sa putem naviga si pe internet fara limite legate de flash.

Articolul precedentiPad – de ce nu merita. UPDATE
Articolul următorDe ce iPad nu va permite convorbiri GSM sau trafic 3G in Romania momentan
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.