Apple iPad vs restul tabletelor

Apple iPad are deja aproape o saptamana de la lansare si deocamdata a avut parte de mai multa publicitate proasta si s-a discutat mai mult despre lipsurile sale decat despre ce aduce bun consumatorilor si despre cat bine ne va face. Toate astea probabil pentru ca lista de lipsuri este din nou neglijata de Apple care marseaza cu incapatanare pe propriile idei ignorand cu desavarsire doleantele clientilor viitori/deja existenti.

Daca tot a intrat Apple pe piata internet tablet-urilor cred ca ar fi cazul pentru o mica comparatie cu restul produselor aflate deja pe piata/cele care urmeaza sa fie lansate. Din tabelul de mai sus exista 2 produse care par la o prima vedere a fi cu un nivel peste ceea ce ne ofera Apple cu iPad-ul sau, este vorba despre HP Slate si Notion Ink Adam. Ambele tablete au un ecran ceva mai mare, cu aproximativ 0.3inch; un mare avantaj pentru HP cu Windows 7 si un mic dezavantaj pentru Adam cu Android; din nou HP Slate datorita Windows-ului ofera posibilitatea de a folosi orice browser vs Android browser pentru Adam si safari pentru iPad si lista continua cu HP Slate avand cele mai mari avantaje, procesor, spatiu de stocare, beneficiile Windows si probabil un pret competitiv, singurul lucru la care iPad-ul are un avantaj este 3G-ul care lipseste atat la HP Slate cat si la Notion Ink Adam.

Desi bazat pe acel tabel HP Slate pare a fi o tableta mult mai demna de luat in seaman decat iPad din punct de vedere al functionalitatii, nu se spune nimic despre ecran, e greu sa concurezi cu tehnologia touchscreen a celor de la Apple insa daca HP vor reusi sa implementeze o tehnologie cel putin apropiata de ce are Apple eu consider ca HP Slate va fi best buy-ul in ceea ce priveste internet tabletele prin prisma facilitatilor oferite.