iPad – va avea parte de jailbreak sau nu?

Nici bine nu a fost prezentat iPad-ul si toata lumea se gandea deja oare cum vor arata aplicatii jailbroken pe el, cat de bine va functiona ProsWitcher/Multifl0w pe procesorul de 1GHZ, sau daca ram-ul va fi suficnent pentru a face fata multitasking-ului.

Eu as spune ca visele sunt frumoase dar uneori nesanatoase, Apple inca din Noiembrie cauta sa-si intareasaca echipa care se ocupa de securitatea iPhone OS si s-ar putea sa avem o surpriza in ceea ce priveste iPad-ul, poate una si mai mare decat cea din Noiembrie cand au inceput sa apara primele device-uri cu bootrom nou. Apple a cam inceput sa puna piciorul in prag(for now at least) in ceea ce priveste jailbreaking-ul si iPad-ul nu va fi o exceptie de la regula, device-ul va fi in mod sigur foarte greu de jailbreak-uit si asta in conditiile in care telefoanele aparute din luna Noiembrie incoace inca au parte de un semi-jailbreak, situatie care nu pare sa aiba vreo rezolvare in viitorul apropiat.

Defapt ca sa fiu sincer avand in vedere ca primele modele vor aparea prin Martie, urmatoarele prin Aprilie si in iunie un nou OS/iPhone, nu prea vad nici un jailbreak pana prin luna august/septembrie 2010 pentru iPad/telefoanele cu bootrom modificat/ ce va aparea la vara. De ce? Simplu! Pentru ca daca vor jailbreak-ui telefoanele cu bootrom nou acum si iPad-ul cand va aparea, Apple va gasi o metoda si mai buna de a bloca exploit-urile in vara si noile telefoane vor fi si mai greu de jailbreak-uit.

Asa ca viitori posesori de iPad, actuali posesori de telefoane cu bootrom nou, inarmati-va cu foarte multa rabdare, mai este mult pana veti avea parte de solutii complete de jailbreak.