Avertisment pentru posesorii de iPhone 3GS

Sunt sigur ca majoritatea nu stiu ca odata cu introducerea terminalului iPhone 3GS, Apple a modificat modul in care iTunes face restore-ul in sensul ca de fiecare data cand vreti sa faceti restore unui iPhone 3GS, iTunes se conecteaza la serverul Apple si verifica daca firmware-ul folosit de voi este ultimul lansat de Apple, in caz contrar respinge cererea de restore si lasa telefonul in Recovery Mode. Sa luam ca exemplu cazul de fata : dupa anuntul lui saurik de acum 20 de minute ca Apple nu mai semneaza firmware 3.1.2, posesorii de iPhone 3GS pot face restore DOAR la firmware 3.1.3 si asta inseamna NO jailbreak si NO unlock(pe perioada nedeterminata), pentru cei cu bootrom nou inseamna NO jailbreak pe perioada nedeterminata, cu unlock-ul e la fel.

Practic cand incercati sa faceti restore, iTunes verifica un fisier denumit SHSH cu serverele Apple pentru a primi acordul continuarii procesului de restore(puteti verifica daca aveti un asemenea fisier salvat intrand in Cydia unde pe pagina principala primul text ar trebui sa sune asa : This iPhone has  SHSH on file). Odata cu introducerea firmware-ului 3.0.1 saurik a facut o metoda prin care Cydia salva automat acest SHSH in serverele proprii, fisier ce urma a fi folosit pentru restore de cei cu iPhone 3GS in cazul in care urma sa apara o varianta noua de firmware. OS 3.1 a aparut si saurik a facut un tutorial care invata posesorii de iPhone 3GS sa pacaleasca Apple si sa faca restore la 3.0.1 in loc de 3.1 folosind serverul lui saurik cu fisierele SHSH salvate din Cydia pentru verificarea fisierului si a firmware-ului.

Din pacate tutorialul este putin complicat, din lipsa de timp abia maine voi reusi sa fac si eu unul in limba romana, oricum sfatul meu este NU FACETI UPGRADE LA firmware 3.1.3 DACA DEPINDETI de JAILBREAK(iPhone 3GS/iPod Touch 2G/3G(modele noi)) sau UNLOCK.

21 COMENTARII

 1. @ss: X-Sim nu mai exista de la lansarea 3.0 incoace si cu iPhone 3GS nu a fost compatibil niciodata. Dar cine stie poate in lunile ce vor urma va lansa cineva variante compatibile, orice e posibil.

 2. Am un iphone 3gs de la orange si am instalat prin cydia blackra1n si am reusit sa-l deblochez insa cand se inchidea trebuia sa-l deschid tot timpul cu blackra1n. De ceva vreme am incercat sa-l aprind deoarece instaland o aplicatie mi-a cerut sa reboot device, mentionez ca aceasta aplicatie, de fapt sunt setarile la internet pentru vodafone. In momentul in care am dat reboot, iphone-ul nu se mai aprinde deloc, nu mai apare nici aple nici itunes ci pur si simplu a murit. Mentionez ca in momentul in care il conectez la laptop prin itunes, se aude ceva si face la fel ca atunci cand il pun pe celalalt si intra in recovery mode si se deschide itunes si cablul( normal ca toate iphone-ele), dar acesta ramane mort si nu se aprinde nimik. Imi deschide itunes si spune ca nu poate sa contacteze restore apple. Ce sa fac ca sunt innebunit.

 3. Ţin non stop apasat ambele butoane de am făcut scurta la mâini dar tot nu se aprinde ecranul. Spune cineva sa-l vând. Evident , glumea, pt ca nu se poate aprinde si cum pot sa-l vând cuiva fără sa fie aprins

 4. @COS: Hmm, deci e cam imposibil sa tii apasat alea 2 butoane si telefonul sa nu reporneasca. Conecteaza-l la PC sa il vada si iTunes apoi incearca din nou metoda asta. Daca tot nu porneste tine apasat butonul lock pana se aude sunetul din nou, asta inseamna ca telefonul e inchis, da drumul butonului si apasa-l iar ca sa se deschida, va intra iar in DFU/Recovery Mode, daca nici acum nu merge smecheria cu alea 2 butoane nu stiu ce sa zic, mergi la un service cu el sau du-l la garantie, daca are garantie ti-l schimba sigur.

 5. Aceeas problema am patit si eu,identic k si la tine nu se mai aprinde deloc telefonul si nu stiu ce sa fac! Cand il bag la itunes se aude clicul ala dar in rest nimik.

 6. ……am incercat sa fac si eu jailbreak unui iphone 3Gs cu purplera1n si mia intrat in recoveri mod…..nu stiu ce sai fac ca nu se mai deschide ! ma poate ajuta cineva ??? multumesc

 7. Am un 3gs adus din state, neumblat in el cu 4.3, am vazut ca pentru 4.3 nu se poate debloca decat tethered, si am zis sa ii fac mai intai update prin itunes la 4.3.3 doar ca la verificarea apple se opreste si imi zice eroare 3194…ce as putea sa ii fac? Multumesc

 8. Multumesc de raspuns, acum daca tot se poate mai te intreb si cum imi recomanzi sa il decodez tinand cont ca bb este 5.16.01, ca din cate am vazut nu pot decat cu bb de ipad, nu? si daca slavez shsh din tinyumbrela ala o sa pot sa revin la 4.3 si bb 5.16.01 in caz ca scoate ultrasn0w ceva ?

 9. Daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva… Am incercat sa salvez shsh-urile iphone-ului meu 3gs cu TinyUmbrella ultima versiune downloadata de pe site-ul lor oficial si nu s-au salvat decat 2. Mentionez ca in cydia sunt salvate de la 3.1.3 pana la ultimul aparut. Ce pot sa fac?

  Multumesc oricarui binevoitor ce ma ajuta si pe mine. O zi buna!