Avertisment pentru posesorii de iPhone 3GS

Sunt sigur ca majoritatea nu stiu ca odata cu introducerea terminalului iPhone 3GS, Apple a modificat modul in care iTunes face restore-ul in sensul ca de fiecare data cand vreti sa faceti restore unui iPhone 3GS, iTunes se conecteaza la serverul Apple si verifica daca firmware-ul folosit de voi este ultimul lansat de Apple, in caz contrar respinge cererea de restore si lasa telefonul in Recovery Mode. Sa luam ca exemplu cazul de fata : dupa anuntul lui saurik de acum 20 de minute ca Apple nu mai semneaza firmware 3.1.2, posesorii de iPhone 3GS pot face restore DOAR la firmware 3.1.3 si asta inseamna NO jailbreak si NO unlock(pe perioada nedeterminata), pentru cei cu bootrom nou inseamna NO jailbreak pe perioada nedeterminata, cu unlock-ul e la fel.

Practic cand incercati sa faceti restore, iTunes verifica un fisier denumit SHSH cu serverele Apple pentru a primi acordul continuarii procesului de restore(puteti verifica daca aveti un asemenea fisier salvat intrand in Cydia unde pe pagina principala primul text ar trebui sa sune asa : This iPhone has  SHSH on file). Odata cu introducerea firmware-ului 3.0.1 saurik a facut o metoda prin care Cydia salva automat acest SHSH in serverele proprii, fisier ce urma a fi folosit pentru restore de cei cu iPhone 3GS in cazul in care urma sa apara o varianta noua de firmware. OS 3.1 a aparut si saurik a facut un tutorial care invata posesorii de iPhone 3GS sa pacaleasca Apple si sa faca restore la 3.0.1 in loc de 3.1 folosind serverul lui saurik cu fisierele SHSH salvate din Cydia pentru verificarea fisierului si a firmware-ului.

Din pacate tutorialul este putin complicat, din lipsa de timp abia maine voi reusi sa fac si eu unul in limba romana, oricum sfatul meu este NU FACETI UPGRADE LA firmware 3.1.3 DACA DEPINDETI de JAILBREAK(iPhone 3GS/iPod Touch 2G/3G(modele noi)) sau UNLOCK.