Prima Pagina Apple Ce trebuie sa stii despre iPhone OS firmware 3.1.3

Ce trebuie sa stii despre iPhone OS firmware 3.1.3

Acum ca s-au mai linistit putin apele putem discuta despre firmware 3.1.3 lansat cu 2 seri in urma prin intermediul iTunes si efectele sale asupra comunitatiil iPhone si posesorilor de iDevice-uri. In primul rand sa discutam despre beneficiile update-ului care conform Apple sunt in numar de 3, in realitate ar fi vreo 7 insa toate sunt doar praf in ochii posesorilor de iPhone/iPod Touch pentru a ascunde adevaratul motiv al introducerii update-ului : blocarea jailbreak-ului si a posibilitatii de decodare.

Update-ul aduce in primul rand un update de baseband care aduce modem firmware-ul telefonului la versiunea 05.12.01, versiune incompatibila cu ultrasn0w/blacksn0w deci blocarea decodarii; si in al doilea rand repara exploit-ul folosit de geohot in blackra1n pentru jailbreak, deci blocarea jailbreak-ului folosind blackra1n.

Ce este ciudat totusi e faptul ca Dev Team a lansat o versiune beta de redsn0w compatibil cu firmware 3.1.2 cu doar o saptamana inainte de firmware 3.1.3 si o versiune oficiala cu doar 1 zi inainte de lansarea acestuia. Se pare ca Dev Team ar detine informatii din interiorul Apple si stie cand si cum sa actioneze pentru a mentine o portita deschisa jailbreaking-ului deoarece in momentul de fata redsn0w 0.9.4 lansat astazi e singurul tool pentru jailbreak, detalii si un tutorial gasiti aici.

Cert este faptul ca nu trebuie sa faceti update la firmware 3.1.3 daca depindeti de blacksn0w/ultrasn0w si daca nu depindeti puteti face doar daca aveti un iPhone 2G/3G sau un iPod Touch 1G/2G(modele vechi). iPhone 3GS/iPod Touch 2G/3G(modele noi) nu sunt suportate si conform lui geohot nu se stie daca vor fi vreodata.

 • Robb

  Nasol rau cu softu asta …

 • @Robb: Nu softul e nasol ci blocarea jailbreak-ului/deblocarii.

 • Claudiu

  Intrebare intrebatoare,
  Acum daca ti se buleste tel si nu mai porneste avand soft 3.1.2 si firm 05.11.07, esti obligat sa faci restore, cum poti face asta ca tel sa ramana la 3.1.2 si firm 05.11.07? pt ca daca dai restore din itunes il face atutomat 3.1.3 si firm 05.12.01.

  Sper ca m-am exprimat corect.

 • @Claudiu: Daca ai iPhone 3G downloadezi firmware 3.1.2, si tii shift apasat in timp ce dai click pe restore si alegi respectivul firmware, daca ai iPhone 3GS dai refresh aici : http://www.zaone.ro/2010/02/04/sn0wbreeze-v1-3-jailbreak-pentru-iphone-3gs-pe-firmware-3-1-3/ pana pun link-urile de download pentru sn0wbreeze si poti face linistit la 3.1.3.
  Ca sa faci la 3.1.2 e cam complicat.

 • Claudiu

  Am 3GS cu bootrom vechi, si soft 3.1.2, sper sa nu fiu nevoit sa ajung la restore.
  Toata chestia este cum sa faci restore si sa ramani la acelasi soft adica 3.1.2 si modem 05.11.07

 • @Claudiu: Maine o sa fac un tutorial despre asta, dar daca lanseaza sn0wbreeze atunci cred ca in curand va aparea si redsn0w pentru 3GS.

 • Claudiu

  Naspa in cazul asta, este o idiotenie ca apple sa te forteze sa faci update daca tu nu vrei. Asta trebuie sa fie optiunea ta daca vrei sa nu sa faci update.

 • Claudiu

  Asteptam tutorialul cum sa faci restore la iphone si sa pastrezi aceasi vers de soft si modem firmware. 🙂

 • @Claudiu: Il fac, intr-o cred ca va fi gata.

 • Sincer frate-miu si-a luat-o cu 3.1.3 Am reusit sa pun la loc 3.1.2 si sa ai fac jailbrake faza este ca nu mai merge deblocat.Dupa 2 zile de nesomn am reusit oarecum sa vad retelele existente in RO si asta numai cu un turbosim,numai ca….surpriza nu permite conectarea la retea.Sper sa apara un soft de deblocare altfel “tantalaii” care si-au luat-o o sa isi cam ia adio de la Iphone.

 • @rukie: Slabe sanse sa apara ceva inainte de firmware 3.2 care va fi lansat in martie. Dar uita-te pe ebay poate gasesti un turbosim.