Ce trebuie sa stii despre iPhone OS firmware 3.1.3

Acum ca s-au mai linistit putin apele putem discuta despre firmware 3.1.3 lansat cu 2 seri in urma prin intermediul iTunes si efectele sale asupra comunitatiil iPhone si posesorilor de iDevice-uri. In primul rand sa discutam despre beneficiile update-ului care conform Apple sunt in numar de 3, in realitate ar fi vreo 7 insa toate sunt doar praf in ochii posesorilor de iPhone/iPod Touch pentru a ascunde adevaratul motiv al introducerii update-ului : blocarea jailbreak-ului si a posibilitatii de decodare.

Update-ul aduce in primul rand un update de baseband care aduce modem firmware-ul telefonului la versiunea 05.12.01, versiune incompatibila cu ultrasn0w/blacksn0w deci blocarea decodarii; si in al doilea rand repara exploit-ul folosit de geohot in blackra1n pentru jailbreak, deci blocarea jailbreak-ului folosind blackra1n.

Ce este ciudat totusi e faptul ca Dev Team a lansat o versiune beta de redsn0w compatibil cu firmware 3.1.2 cu doar o saptamana inainte de firmware 3.1.3 si o versiune oficiala cu doar 1 zi inainte de lansarea acestuia. Se pare ca Dev Team ar detine informatii din interiorul Apple si stie cand si cum sa actioneze pentru a mentine o portita deschisa jailbreaking-ului deoarece in momentul de fata redsn0w 0.9.4 lansat astazi e singurul tool pentru jailbreak, detalii si un tutorial gasiti aici.

Cert este faptul ca nu trebuie sa faceti update la firmware 3.1.3 daca depindeti de blacksn0w/ultrasn0w si daca nu depindeti puteti face doar daca aveti un iPhone 2G/3G sau un iPod Touch 1G/2G(modele vechi). iPhone 3GS/iPod Touch 2G/3G(modele noi) nu sunt suportate si conform lui geohot nu se stie daca vor fi vreodata.