SIMFI – tethering direct prin cartela SIM

2

Nu-i asa ca ati vrut de multe ori sa aveti posibilitatea de a folosi telefonul mobil pe post de modem insa fara a plati fie 4 euro la Orange sau fara a fi nevoiti sa faceti jailbreak pentru activarea optiunii? Ei bine iata ca exista o solutie si pentru asta! Companiile Sagem Orga si Telefonica au lucrat din greu la problema asta si au inventat SIMFI – o cartela SIM ce are incorporat un chip WiFi cu ajutorul caruia puteti face din telefonul vostru un wireless router la care va puteti conecta de pe un PC/laptop pentru a folosi traficul de date inclus in abonamentul telefonului.

Companiile au creeat acest SIM pornind de la ideea ca majoritatea telefoanelor necesita instalarea unui PC Suite pentru a va putea conecta la internet prin intermediul lor, iar acest SIM usureaza acest lucru pentru ca, chipul WiFi este integrat in cartela si tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va conectati la el si aveti acces la internet prin abonamentul de date al telefonului.

Desigur ca deocamdata sunt foarte multe intrebari : ce fel de chip WiFi detine acest SIM si cat de capabil e pentru a sustine un transfer de date constant si la ce viteze?; cum va afecta acest chip durata de viata a bateriei?; si multe altele care isi vor gasi raspunsul la prezentarea oficiala a SIM-ului de luna viitoare.

V-ati cumpara asa ceva pentru a face tethering de pe iPhone?